Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Osmaniye Barosu'ndan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü açıklaması

Gündem

Osmaniye Barosu Kadın Hakları Komisyonu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Bu gün 8 Mart Dünya Kadınlar günü münasebeti ile bir araya gelmiş bulunmaktayız 8 Mart özünde uzun yıllara dayanan insan hakları temelinde kadınların ve erkeklerin eşit haklara sahip olabileceğinin; kadınların sosyal, siyasi ve ekonomik bilincinin geliştirilmesini savunan bir mücadeleler silsilesidir.

8 Mart, kadınların yaşadığı haksızlıkların temelinde toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin olduğunun, kadınlara karşı gösterilen pozitif veya negatif her türlü ayrımcılığın ortadan kaldırılması ve kadına yönelik her türlü şiddete son verilmesi gerektiğinin dillendirildiği gündür.

Bizler ki, Anadolu da kurtuluş mücadelesi vermiş, Ulu Önder Atatürk tarafından bir çok dünya kadınından çok daha önce siyasal ve sosyal haklarla taçlandırılmış bir ulusun kadınlarıyız. Ancak bugün geldiğimiz noktada tüm insanların en doğal hakkı olan yaşam hakkımız için mücadele etmek zorunda bırakılıyoruz.

Biz Türk Kadınlarını bu noktaya getiren bu ayıba bir son vermek adına yetkililere seslenerek ;kadına yönelik bu şiddetin önlenmesi için ivedi ve radikal bir takım önlemlerin alınması gerekliliğini yineliyoruz.Ancak bu önlemlerden kastımız sadece mevzuat değişikliği gibi sığ bir beklenti olmayıp yasalara işlerlik kazandıracak olan toplum eğitimi ve bunun sonucunda oluşacak toplum bilincidir.

Biz ,kadın erkek eşitliğini reddeden,kadınların sokağa çıkmasını edepsizlik sayan,dinimizi yanlış yorumlayıp birde bunu siyasete alet eden,kadını eve kapatan,eğitim ve gelişimini engelleyen zihniyetlerin değişmedikçe kadına yönelik şiddetin önüne geçileceğine inanmıyoruz

Herkesçe de bilindiği gibi şiddetin iki tarafı yoktur. Seyirci kalan her birey şiddete bizzat taraf olur. Bizler Osmaniye Barosu Kadın Hakları Komisyonu üyeleri olarak bu şiddet ve ayrımcılığa taraf olmamak adına ve Atatürk’ ün ve O’nun getirdiği Cumhuriyetin bize tanımış olduğu insanca ve eşitçe yaşama hakkını en az erkekler kadar kullanacağımız güne kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.

Kadına karşı her türlü ayrımcılığın ortadan kalktığı, özgürlüklerin kısıtlanmadığı, eşitliğin mutlak olduğu, barış ve huzur içerisinde olan bir Türkiye umuduyla tüm kadınların dünya kadınlar gününü kutlar, Cumhuriyete , Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk e ve onun ilkelerine olan bağlılığımızı yineleriz.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.