Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Osmaniye Belediyesi depremde seferber oldu

Gündem

Osmaniye Belediyesi, depremden etkilenen vatandaşlara sıcak yemek ve ihtiyaç malzemelerini kurduğu özel ekiplerle kısa sürede ulaştırılıyor.

Osmaniye Belediyesi tarafından oluşturulan Afet İrtibat Merkezi, kente gelen yardım malzemeleri ve belediye tarafından tedarik edilen malzemeleri en kısa sürede depremzede vatandaşlara ulaştırılıyor.

Afetin yaşandığı ilk saatlerden itibaren İtfaiye Tesisleri içinde irtibat merkezini oluşturan Osmaniye Belediyesi arama- kurtarma çalışmalarının ardından yardımların vatandaşlarımıza ulaştırılması konusunda hummalı bir çalışma yürütüyor.

İrtibat Merkezi bünyesinde oluşturulan Çağrı Merkezi, 0328 440 00 80 nolu telefondan ve 0530 104 17 70 nolu WatsApp Destek Hattı üzerinden vatandaşlarımızdan gelen yardım taleplerini 24 saat esasında göre değerlendiriliyor.

30 BİN KİŞİLİK SICAK YEMEK

Osmaniye Belediyesi tarafından evlerinde hasar olan vatandaşlarımıza günlük 30 bin adet sıcak yemek dağıtımı gerçekleştiriliyor. Dağıtımlar belediyenin araçları ile bizzat mahallelere ulaştırılıyor.

İHTİYAÇ DUYULAN TÜM ÜRÜNLER VATANDAŞLARA ULAŞTIRILIYOR

Belediye Afet İrtibat Merkezinde vatandaşlara ulaştırılmak üzere gıda kolileri, kıyafet, çocuk kıyafetleri, bebek maması, çocuk bezi ve vatandaşların ihtiyaç duyduğu tüm ürünler paketlenerek ekipler tarafından tüm mahallerde sokak sokak gezilerek dağıtılıyor. 

Yaraların sarılmaya çalışıldığı kentte belediye ekipleri, deprem sonrasında dünyaya gelen bebekler ve aileleri de ziyaret ediliyor. Ailelere, bebek maması ve bebeğin acil ihtiyacı olan ürünlerden oluşan hoş geldin bebek paketi veriliyor.

Belediye ekipleri tarafından özel durumu bulunan vatandaşlarımıza yardım dağıtımında öncelik sağlanıyor.

HALK SAĞLIĞI FAALİYETLERİ ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Ayrıca Osmaniye Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Sağlık Amirliği ekipleri tarafından salgın hastalıklara karşı çadır alanlarında, toplanma merkezlerinde ve şehir genelinde ilaçlama çalışmaları da aralıksız sürdürülüyor. Vatandaşlara, temizlik ve hijyen malzemelerinin de dağıtımı gerçekleştiriliyor. Geçici Hayvan Barınağı ekipleri tarafından sokak hayvanı şikâyetleri de 24 saat esasına göre değerlendiriliyor. Barınak ekiplerince yaralı sokak hayvanları için klinik hizmetleri ve belirlenen günlerde sokak besleme faaliyetleri aralıksız sürdürülüyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.