Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Osmaniye'de 7 Milyar 381 Milyon Bin TL'lik 140 proje

Gündem

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye'de 2022 yılında toplam proje bedeli 7 Milyar 381 Milyon 907 Bin TL olan 140 proje üzerinde çalışma yapıldığını açıkladı.

Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda Vali Dr. Erdinç Yılmaz başkanlığında yapılan toplantıya Belediye Başkan Vekili Mehmet Hulusi Akkuş, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşları bölge ve il müdürleri katıldı.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, toplantının ilimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını dileyerek, “İlimizde 2022 yılında toplam proje bedeli 7 Milyar 381 Milyon 907 Bin TL olan 140 adet proje üzerinde çalışma yapılmakta olup, bu projelere ayrılan ödenek miktarı 1 Milyar 720 Milyon 753 Bin TL’dir. 2022 yılı dönem sonu itibarıyla 460 Milyon 168 Bin TL harcama yapılarak %27 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. 2022 yılında İlimizde gerçekleşen yatırımlar; Tarım, Turizm, Sağlık, Enerji, Ulaştırma-Haberleşme, Eğitim ve Diğer Kamu Hizmetleri olmak üzere 7 temel sektörde toplanmıştır. İl genelinde gerçekleştirilen yatırımlara sektörel bazda bakıldığında; yıl içerisinde en çok ödeneğin, %49’luk pay ile Ulaştırma-Haberleşme Sektörüne, %32’lik pay ile Sağlık Sektörüne ve %7’lik pay ile de Eğitim Sektörüne ayrıldığı görülmektedir. 2022 yılında Yatırım Programı’nda bulunan 140 adet projenin; 4 adedi bitirilmiş, 78 adedinin yapımı devam etmekte, 17 adedi ihale aşamasında, 41 adedine henüz başlanılmamıştır. Son olarak kurumlarımızın yatırımlarını İl Yatırım Takip Sistemine zamanında ve eksiksiz olarak girdikleri görülmüş olup, Kurumlarımıza gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür ediyorum. İl Koordinasyon Kurulu toplantısının İlimiz için hayırlı olmasını temenni ederim.“ diye konuştu.

Toplantının devamında kurum yetkilileri biten ve devam etmekte olan projeler hakkında bilgi vererek, kendilerine yöneltilen soruları yanıtladılar.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.