Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Osmaniye'de "Gençlerimizin Gözünden Ülkemizin Sorunları ve Çözüm Önerileri" Çalıştayı

Gündem

"Gençlik Zirvesi Projesi" kapsamında "Gençlerimizin Gözünden Ülkemizin Sorunları ve Çözüm Önerileri" konulu çalıştay Osmaniye'de yapıldı.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen, Velhasıl Sosyal Yaşam Eğitim ve Kültür Derneği tarafından yürütülen "Gençlik Zirvesi Projesi" kapsamında "Gençlerimizin Gözünden Ülkemizin Sorunları ve Çözüm Önerileri" konulu çalıştaya, Ülkemizin çeşitli illerinden katılan gençlerle Aslantaş Doğa Kampında bir araya geldi. 

Programa Vali Yılmaz'ın yanı sıra Kadirli Kaymakam Vekili ve Sumbas Kaymakamı Mehmet Furkan Taşkıran, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Hamit Coşkun ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Sedat Acar da katıldı.

Programda Proje Koordinatörü Aynur Karabulut proje hakkında bilgi verdi. Karabulut, "Bir yıldır devam ettirdiğimiz Gençlik Zirvesi Projemiz, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen bir proje. Biz bu proje kapsamında birçok farklı ilde çalıştaylar düzenledik, gençlerle bir araya geldik. Gittiğimiz İllerde hem il nezdinde bir problem varsa gençlerle birlikte çözüm önerileri raporladık hem de genel anlamda Ülkemizin sorunlarını gençlerin gözünden dinlemek istedik. Çünkü biliyoruz ki gerek İl yönetiminde gerek Ülke yönetiminde gençlerin bakış açısı önemseniyor ve bu noktada gerçekten ciddi çalışmalar yapılıyor.” dedi. 

Proje Koordinatörü Aynur Karabulut, Vali Yılmaz’a gençlere verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz ise yaptığı konuşmada Proje Koordinatörü Aynur Karabulut ve ekibine teşekkür ederek, gençlere hitap etti, "Sizlerle bir arada olmak çok güzel, iyi ki geldiniz. Çünkü sizler bizim geleceğimizsiniz. Geleceğimiz gençlik olduğu için gençlerle bir arada olmamız, onları anlamamız, onların gözüyle onların ne dediğini, ne demek istediğini anlayıp ona göre davranmamız gerekiyor. Bu nedenle de Gençlik Zirvesi'ni Osmaniye’de bu güzel kamp alanımızda sizlerle beraber yapıyoruz.”diye konuştu. Vali Yılmaz, sözlerinin devamında, “Gençlerimizin milli ve manevi değerlerine, yurduna, bayrağına, ailesine bağlı; ufku, hedefi ve idealleri olan, insanlığa faydalı gençler olarak yetişmenizi arzu ederim. Önce kendinize faydanız olacak, kendisine faydası olmayanın hiç kimseye faydası olmaz. Kendisine faydası olması için de bilinçli ve çalışkan olması, mücadeleci olması lazım.”dedi. Sevginin her şeyin başlangıcı olduğunu ifade eden Vali Yılmaz, "İnsanları, hayvanları ve doğayı sevelim. Başta kendinizi sevin ve kendiniz olun. Bulunduğumuz yer, konum ne olursa olsun kendimiz olursak çok daha iyi olur." dedi. 

Vali Yılmaz sözlerinin sonunda "Sizlerle gurur duyuyorum. Allah yolunuzu, bahtınızı açık etsin. Her şey gönlünüzce olsun. Osmaniye'mize diğer illerimizden gelenlere bir kez daha "hoş geldiniz" diyorum." dedi.

Programın devamında Vali Yılmaz, gençlerle bir süre sohbet ederek, gençlerin beklenti ve taleplerini dinledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.