Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Osmaniye'de Nevruz Bayramı coşkusu yaşanacak

Gündem

Osmaniye'de 21 Mart Nevruz Bayramı dolayısıyla çeşitli kutlamalar yapılacak. Pazartesi günü Nevruz etkinliği, Salı günü ise konser düzenlenecek.

Törene Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz ve şehir protokolünün tam kadro katılması bekleniyor. 

Renkli görüntülerin yaşanması beklenen kutlamalarda, Osmaniye Samet Aybaba Spor Lisesi öğrencileri tarafından halk oyunları gösterisi yapılacak. 

Programa katılacak olan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, protokol üyeleri ve diğer katılımcılarla birlikte nevruz ateşi yakılıp demir dövülecek. Daha sonra Vali Dr. Erdinç Yılmaz tarafından yakılan Nevruz ateşinin üzerinden protokol üyeleri ve vatandaşlar atlayacak. Protokol üyeleri ve katılımcılar, alanda bulunan öğrencilerin dağıttığı renkli yumurtaları tokuşturduktan sonra program, katılımcılara çeşitli ikramların yapılmasıyla son bulacak.

Diğer yandan 2 gün sürecek etkinliğin son günü Çukurova Halk Kültürünü Yaşatma Derneği (ÇUHADER) korosu tarafından Cebelibereket Kültür Merkezi Salonunda ‘’Nevruz Temalı Konser’’ verileceği ifade edildi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, konserler ve tüm etkinliklerin ücretsiz olduğunu belirterek halkı kutlamalara davet etti. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.