Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Osmaniye İşkur’dan 40 kişilik işbaşı eğitim programı

Gündem

ABC Deterjan Firması, Osmaniye Çalışma ve İş Kurumu aracılığı ile İşbaşı Eğitim Programı kapsamında 40 kişilik alım için iş arayanlarla iş görüşmesi düzenlendi. 

İl Müdürlüğü hizmet binasında ‘Paketleme İşçisi’ mesleğinde yapılan iş görüşmesine yaklaşık 80 kişi katıldı. İş görüşmesi öncesinde İŞKUR İl Müdürü Hacı Akkoyunlu iş arayanlara İşbaşı Eğitim Programıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Firmanın Personel ve İdari İşler Müdürü Mehmet Alakel’in katıldığı iş görüşmesine İş ve Meslek Danışmanı Yasin Yadigar da iş arayanlara iş arama süreçleri ile iş ve meslekler üzerine bir sunum yaptı.

Osmaniye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hacı Akkoyunlu; mevzuatı değişen İşbaşı Eğitim Programının şartları, programdan faydalananların uyması gerekenler kurallar ve işverenlerin yükümlülükleri hakkında detaylı bilgi verdi. İl Müdürü Akkoyunlu, İşbaşı Eğitim Programının işsizlere iş konusunda mesleki deneyim kazandırdığını ve program sonunda işverenin katılımcıların yüzde 60’ını istihdam etme yükümlülüğünün olduğunu sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.