Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Osmaniye OSB'de “Sanayide Karbon Zirvesi” düzenlendi

Gündem

Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nde “Sanayide Karbon Zirvesi” düzenlendi.

Osmaniye OSB Toplantı Salonunda gerçekleştirilen Sanayide Karbon Zirvesi’ne Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye OSB Müdürü Musa Gönül, Osmaniye Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Devrim Murat Aksoy, sanayiciler, iş adamları katıldı.

Sanayide Karbon Zirvesi’nin ilk oturumunda Ankara Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Yücel Koçak “Küresel Isınma ve Karbon Ayak İzi”, Bilgisim Bilişim Sistemleri CEO’su Muhammed Şerif Yılmaz “Karbon Borsası ve Emisyon Ticaret Sistemi” konulu konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Programda konuşan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, “Bu hepimizin geleceğini ilgilendiren bir husus. Hatta belki gelecek nesilleri daha çok ilgilendirecek bir husus. Değerli sanayici arkadaşlarım, bu alanda çalışan arkadaşlarım ve bu programın düzenlenmesine öncülük yapan arkadaşlarımı kutluyorum. Katılanlara ayrıca çok teşekkür ediyorum. Her şeyden önce dünyanın gidişini iyi okumamız çok önemli. Bu hususta en iyi çalışmaları yapmamız gerekiyor. Tabi bunun bir maliyet hesabı var, bunu biliyoruz. Ama çevre, doğa sadece bizi değil, sadece yaşadığımız ülke insanlarını değil, başka ülkelerin insanlarını da etkiliyor. Aynı dünyada yaşıyoruz. Öncelikle kendi yaşadığımız çevreyi doğayı korumak hepimiz için bir sorumluluk ve görevdir.” dedi.

Vali Yılmaz, Sanayide Karbon Zirvesi’de konuşmacı olarak yer alan uzmanlara katılımlarından dolayı teşekkür ederek konuşmasına son verdi.

Kamu kurumları ve özel sektörden çok sayıda uzmanın konuşmacı olarak katıldığı ve 4 oturum halinde yapılan Sanayide Karbon Zirvesi’nin diğer 3 oturumunda; Yüksek Mimar Doç. Dr. Merve Tuna Kayılı “Sanayi ve Binalarda Enerji Verimliliği”, Çevre ve İnşaat Mühendisi Fethi Oytun Gürsoy “Su Ayak izi ve Yaşam Döngüsü Yönetimi”, Karbon Ayak İzi Hesaplama Uzmanı Mete Aydın “Karbon Ayak İzi Hesaplama, Raporlama ve Azaltım Faaliyetleri” ve “Karbon Ayak İzi Hesaplamada Bilişim Sistemleri ve Yapay Zeka Kullanımı | CarbonIT”, Çevre Mühendisi Betül Özbay “CarbonIT Sunumu” ve “Karbon Ayak İzi Hesaplamada Bilişim Sistemleri ve Yapay Zeka Kullanımı | CarbonIT” konulu konuşmalarını gerçekleştirdiler.

“Sanayide Karbon Zirvesi” genel değerlendirme ile son buldu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.