Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Osmaniye’de zeytin, çiftçilerin yüzünü güldürüyor 

Gündem

Osmaniye’de zeytin hasadının devam etmesiyle birlikte çitçilerin bu yılki zeytin verimliliğinden memnun olduğu öğrenildi. 

Zeytin ve zeytinyağları ile dünya çapında ilgi gören Osmaniye'nin Çona köyünde zeytin hasadı hız kesmeden devam ediyor. 

Farklı sistemler ile yapılan zeytin hasadında yerden ve ağaç başından zeytinler toplanıyor. Toplanan zeytinlerin toprağa temas etmemesi için özel brandalar serilerek biriken zeytinler çuvallara konuluyor.

Bu sezon rekoltenin yüksek olduğunu söyleyen zeytin üreticisi Ahmet Mete Aktaş, hasat zamanının zeytincilerin bayramı olduğunu ifade etti.

Ürettiği zeytin ve zeytinyağlarını Türkiye’nin her yerine gönderdiğini ve uzak şehirlerden bile özel olarak Çona zeytini istediklerini belirten Aktaş yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi,

“2022 yılı zeytin hasadındayız. Biz zeytinciler için hasat zamanı, bayram zamanıdır. Çona köyü başta olmak üzere Osmaniye’nin diğer köylerinde yapılan zeytin hasadında birçok vatandaşımız iş imkanı bulmaktadır. Dikkatle ve özenle toplanan zeytinler, sıkım fabrikasına götürülerek zeytinyağı haline getiriliyor. Bu süreçte sağlıklı ve temiz olabilmek adına elimizden gelen gayreti gösterdiğimiz gibi hiçbir masraftan da kaçınmıyoruz. Dedelerimizden bizlere miras kalan bu sektörü, gurur ve mutlulukla devam ettirmeye çalışıyoruz." Haber: Bekir Burak Canbolat

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.