Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Pençe-Kilit Operasyonu’nda şehit olan askerlerimiz için Çukurca’da tören düzenlendi

Gündem

Pençe-Kilit Operasyonu’nda şehit olan askerlerimiz Hakkâri’deki Şerafettin Elçi Havalimanında düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı.

Pençe-Kilit Operasyonu’ndaki çatışmada şehit olan Teğmen Abulkadir Güler, Uzman Çavuşlar Bican Kapılay, Hüseyin Cankaya, Onur Doğan ile Sözleşmeli Er Celal Tekedereli için Şerafettin Elçi Havalimanında tören düzenlendi.

Geceyi Çukurca’da geçiren Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Avsever ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Küçükakyüz ile katıldığı tören, şehit askerlerimizin öz geçmişlerinin okunması ile başladı.

Şehitlerimizin naaşlarının helikopterlerden alınarak silah arkadaşlarının omuzlarında askerî uçağa taşınmasının ardından dua okundu. Duanın ardından Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait iki uçak, şehitlerimizin naaşlarını son yolculuklarının yapılacağı memleketlerine götürmek üzere Hakkâri’den havalandı.

Şehit Teğmen Güler memleketi Antalya’da, şehit Uzman Çavuş Kapılay Hatay’da, şehit Uzman Çavuş Cankaya Kütahya’da, şehit Uzman Çavuş Doğan Ankara’da ve şehit Sözleşmeli Er Tekedereli Malatya’da son yolculuklarına uğurlanacak.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.