Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

SMA hastası Asya Bebek için kermes açıldı

Gündem

Osmaniye'de SMA hastası Eslem Asya Torun bebeğin tedavisi için başlatılan kampanya kapsamında Rahime Hatun Meydanında kermes düzenlendi.

Asya bebeğin babası Yunus Emre Torun, kızlarının kurtulması için gerekli olan ücreti toplamak için Rahime Hatun Meydanında 3 gün sürecek kermes düzenlediklerini söyledi. 

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde yaşayan 3 aylık Asya bebek SMA tip-1 hastalığı ile mücadele ediyor. 

Asya Bebek için Rahime Hatun Meydanında kermes düzenlendi. Asya bebeğin Temmuz ayında ki doğumundan sonra yapılan testinde SMA tip-1 hastası olduğunun ortaya çıktığını söyleyen baba Yunus Emre Torun, Asya bebeğin Osmaniye’nin en küçük SMA’lı bebek olduğunu söyledi. 

Valilikten onaylı olarak bir kampanya başlattıklarını söyleyen Torun; “Kampanya’nın şu an yüzde 5’lik kısmındayız ama yüzde 100’ü tamamlayacağız. Çeşitli yaptığımız etkinlikler var, halkımızın bunlara katılmasını rica ediyoruz. SMA Hastalığı Türkiye’de tedavi edilemiyor. Dubai’de yapılacak gen tedavisi için 33 Milyon TL gerek. Şu ana kadar 1 milyon 300 bin TL’sini toplayabildik. Yeni bir kampanyayız, adımızı duyurmaya çalışıyoruz. Ben Asya’yı yaşatmak için kampanyalar başlattım. Kermesler yapıyoruz. Halkımızın da duyarlı olmasını bekliyorum. Biz bebeğimizi yaşatmak için kermesler düzenliyoruz, kumbaralar, zarflar dağıtıyoruz. Rahime Hatun Meydanında da üç gün süren bir kermes olacak. Tüm Osmaniyelileri bu kermese davet ediyorum ve küçük bir bebeğin hayatına dokunmalarını istiyorum” dedi. 

Yorumlar (1)

Mustafa Alişan 4 Ay Önce

IBAN no yokmu

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.