Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Tüm kurumlar yolda mahsur kalanlar için seferber oldu

Gündem

Osmaniye'de kar yağışından dolayı yollarda mahsur kalan vatandaşlar için kurumlar seferber oldu.

Osmaniye Merkeze bağlı yüksek kesimlerdeki dağ köyleri ve yayla yolları ile yüksekliği 600 rakımı aşan Düziçi, Bahçe ve Hasanbeyli ilçeleri ile Kadirli ilçesine bağlı yüksek rakımlı yayla ve köylerindeki aşırı kar yağışı nedeniyle bölgedeki tüm yollar ve ilimizden geçen Osmaniye-Gaziantep oto yolunun Düziçi, Bahçe ve Nurdağı kısmı ile D400 karayolunun Bahçe-Nurdağı arasında yoğun kar nedeniyle gidiş ve dönüşler ulaşıma kapandı. 

İl Özel İdaresi, Osmaniye ve Bahçe Karayolları Şefliği ve Osmaniye Belediyesine ait greyder ve iş makineleri ile öncelikle yolda mahsur kalan vatandaşların kurtarılması için çalışma başlatıldı. 

Osmaniye AFAD 5 araç ve 20 personel, Karayolları ekiplerinden 21 araç ve 60 personel, Jandarma ekiplerinde 5 araç ve 30 personel, Adana Afet ve Acil Durum Müdürlüğü 5 araç 30 personelle çalışmalara katıldı. Yoğun kar yağışından dolayı mahsur kalan vatandaşlarımızın yiyecek, içecek barınma ve yakıt ihtiyaçları karşılandı.

Şehirlerarası uzun yolculuklarda vatandaşlarımızın mağdur olmaması için kış tedbirlerine dikkat etmeleri afetlerden etkilenme oranını minimuma düşürmektedir.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.