Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, biçerdöverle buğday hasadı yaptı

Gündem

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Nohuttepe Köyünde gerçekleştirilen buğday hasadı etkinliğine katıldı. 

Hasat etkinliğine Vali Yılmaz’ın yanı sıra Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa İlmeç, Müdürlük personeli ve çiftçiler katıldı.

Biçerdöverle buğday hasadı yapan Vali Dr. Erdinç Yılmaz daha sonra yaptığı açıklamada çiftçilerimize bereketli bir hasat dönemi temennisinde bulunarak, "Öncelikle bütün çiftçilerimize hayırlı, bereketli kazançlar diliyorum. Bugün buğday hasadına katıldık. Osmaniye’mizin genelinde yaklaşık 450 Bin Dekar alanda buğday ekimi yapılıyor ve bu buğday ekiminden yaklaşık 200 Bin Ton buğday elde edilmektedir. Ayrıca 40 Bin dekar alanda arpa ekilmekte ve bu ekimden 15 Bin Ton arpa elde edilmektedir. Bu sene Sayın Cumhurbaşkanımız da açıkladı, Toprak Mahsulleri Ofisi buğdayda Ton başına 7 Bin 50 Lira, arpada da Ton başına 6 Bin lira ücret ödenecek. İnanıyorum ki çiftçilerimiz için hayırlı, güzel bir destek oldu. Osmaniye’de çiftçilikle uğraşan tüm hemşehrilerime hayırlı ve bereketli kazançlar diliyorum. Her zaman çiftçilerimizin yanındayız. Çiftçilerimizin her ne sorunu olursa olsun çözüm üretme konusunda yanlarında olacağız.” dedi.

Nohuttepe Köyünde biçerdöverle buğday hasadı yapan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, çiftçilere hayırlı, bereketli kazançlar diledi. pic.twitter.com/brOGhCidOx

— Radyo 80 (@radyo80) June 10, 2022
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.