Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, mısır ekimi yaptı

Gündem

Çukurova'nın bereketli toprakları Osmaniye'de mısır ekimi başladı. Sayhüyüğü Köyünde düzenlenen programa katılan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, mısır ekimi yaptı.

Sayhüyüğü Köyünde düzenlenen programa Vali Yılmaz'ın yanı sıra Toprakkale Kaymakamı Ali İhsan Selimoğlu, Toprakkale Belediye Başkanı Mehmet Daşöz, Türkmen Belediye Başkanı Veli Fidan, Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa İlmeç katıldı. Programın başında Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa İlmeç ilimizdeki mısır ekimi konusunda Vali Yılmaz'a bilgi verdi.

Aldığı bilgilerin ardından mısır ekimi yapan Vali Yılmaz, tüm üreticilerimize bol bereketli ürün ve hayırlı kazançlar temenni ederek, "Toprakkale ilçemizde mısır ekimine katıldık. Mısır üretiminde Osmaniye'miz Türkiye'de 6. sırada yer alıyor. İlimizde 328 Bin Dekar alanda 465 Bin Ton mısır üretilmektedir. Mısır üretimimiz verimli bir şekilde sürmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı, gübrede %30 indirimin de çok etkili olduğunu gördük. Üretimin devamı açısından çok ciddi bir destek sağladığını, çiftçilerimize bu anlamda bu desteğin çok iyi olduğunu gördük. Bereketli, hayırlı bir hasat diliyorum. İnşallah çiftçilerimizin yüzünü güldüren, bereketli ürünler alacakları bir dönem olur." dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.