Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Vali Yılmaz, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 108. yılını kutladı

Gündem

Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 108. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla kutlama mesaj yayımladı.

Yılmaz, mesajında, Çanakkale Zaferi’nin ezelden beridir hür yaşamış bir milletin bağımsızlık sevdasını, benzeri görülmemiş bir azim ve kararlılıkla dünyaya haykırdığı bir zafer olduğunu belirtti.

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünün milletçe büyük bir gururla idrak edildiğini ifade eden Yılmaz, “İstiklal Savaşı’nda kazanılan zaferin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin adeta “ön sözü” olan Çanakkale Deniz Zaferi, milletimizin tarih boyunca elde ettiği en parlak zaferlerden ve en büyük kahramanlıklardan biridir. Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ifadesiyle; “Kimi hindu kimi yamyam kimi bilmem ne bela”'Yedi iklimi cihanın' karşımıza durarak yaptıkları saldırılara, iman dolu göğsünü siper edip “gül bahçesine girercesine” “bir hilal uğruna…” toprağa düşen yiğitler, dünyayı kendilerine hayran bırakan mücadeleleriyle “Çanakkale Geçilmez!”sözünü, sözün ardındaki inancı, kararlılığı ve cesareti tarihe kanlarıyla yazmışlardır” dedi.

Yılmaz, ecdadımızın canı ve kanı pahasına bizlere emanet ettiği bu kutsal vatanı bir asır önceki kararlılık ve azimle muhafaza etmek, en önemli sorumluluk olduğunu anımsattı.

Son zamanlarda milletçe yaşanan derin acılara ve türlü zorluklara rağmen bu sorumluluğu yerine getirme kararlılığının sürdüğünü aktaran Yılmaz, “Unutulmamalıdır ki; O gün Allah’ın “Nusret”i ile zafere yürüyen Mehmetçik kim ise bugün de mazlumun yanında olup her türlü zulme karşı insani değerleri savunan Türk Silahlı Kuvvetleri odur. Asımın nesli dün olduğu gibi bugün de yarın da namusunu asla çiğnetmeyecektir. İnsanüstü fedakârlıklarla, millet ve bayrak sevgisinin örnekleriyle dolu bu zaferin kahramanları bizlere bıraktıkları manevi miraslarla gönlümüzde daima yaşayacaklardır. Bu duygularla başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, vatan uğrunda canını veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun” ifadelerini kullandı. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.