Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Vali Yılmaz kızları ile birlikte doğaya yem bıraktı

Gündem

Vali Dr. Erdinç Yılmaz çocukları ile birlikte, çetin kış şartlarında yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için Olukbaşı Mevkiinde doğaya yem bıraktı. 

Programda Doğa Koruma ve Milli Parklar 7. Bölge Müdürü Turgut Çangır, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Ali Gizlice, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mesut Ovalı ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Oktay Deniz de yer aldı.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, ilimizin Olukbaşı, Hasanbeyli-Gökçedağ, Bahçe-Akdağ, Kadirli-Yoğunoluk, Sumbas-Esenli, Düziçi-Düldül, Merkez-Mitisin, Merkez-Kengerli olmak üzere 8 farklı noktasında toplam 2 ton mısır, 2 ton buğday ve 2,7 ton yonca bırakılacağını ifade etti.

Çetin kış şartlarında doğada yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanlarının mağduriyetinin giderilmesi amacıyla doğaya yem bırakıldığını belirten Vali Yılmaz, “Yaban hayatındaki can dostlarımızın çetin kış şartlarında aç kalmamaları için yaklaşık bir ay boyunca, haftada iki kez yapılmak suretiyle devam edecek bu çalışmayı bugün Olukbaşı Mevkiinde başlatıyoruz. Burada amacımız, yaban hayvanlarını bir nebze olsun doyurabilmenin yanı sıra hemşehrilerimizde bir farkındalık oluşturarak doğada yalnız olmadığımızı, yaşamını devam ettirmek için beslenmek zorunda olan yaban hayvanlarının da yardımımıza muhtaç olduğunu vurgulamaktır.” diye konuştu.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, bu çalışmaya destek olan herkese teşekkür ederek sözlerini bitirdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.