Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Vali Yılmaz ve eşi Şenay Hanımefendi, Halk Eğitim Merkezi ve OBEM'i ziyaret etti

Gündem

Vali Dr. Erdinç Yılmaz ve eşi Dr. Öğr. Üyesi Şenay Yılmaz Hanımefendi, Yahya Mazlum Halk Eğitimi Merkezi ile OBEM'i ziyaret ettiler.

İlk olarak Yahya Mazlum Halk Eğitimi Merkezi'ni ziyaret eden Vali Yılmaz ve eşi Dr. Öğr. Üyesi Şenay Yılmaz Hanımefendi, Yahya Mazlum Halk Eğitimi Merkezi kursiyerlerinin el emeği ürünlerinden oluşan serginin açılışını yaptı. İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, Yahya Mazlum Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ayhan Uyar, kurs öğretmenleri ve kursiyerler ile birlikte açılış kurdelesini kesen Vali Yılmaz, Serginin hayırlı olmasını temenni etti.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz ve eşi Dr. Öğr. Üyesi Şenay Yılmaz Hanımefendi, açılışın ardından Sergiyi gezerek bilgi aldılar. Yahya Mazlum Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ayhan Uyar, Vali Yılmaz’a sergi hakkında bilgi vererek, Sergide; seramik, resim, iğne oyası, kâğıt rölyef, ahşap yakma, amigurumi, cam işleme, ebru, ahşap boyama, tezhip, hat, epoksi, deri işleme, kırk yama, nakış, giyim, ipek kozası çiçek boyama, filografi gibi ürünlerin sergilendiğini söyledi.

Ziyaretinin devamında bilgisayar, okuma yazma kursu, kilim dokuma, aşçılık, cam işleme, ebru kurslarını da ziyaret ederek bilgi alan Vali Yılmaz ve eşi Dr. Öğr. Üyesi Şenay Yılmaz Hanımefendi, kursiyerlerle sohbet ederek, başarılar dilediler. Vali Yılmaz, usta öğreticilere de emekleri için teşekkür etti. Ziyaret sırasında müzik kursiyerleri de müzik dinletisi sundular.

Vali Yılmaz ve eşi Dr. Öğr. Üyesi Şenay Yılmaz Hanımefendi, daha sonra Osmaniye Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Merkezini ziyaret ettiler. Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Azizoğlu ve Hacer Burcu Yüceer tarafından karşılanan Vali Yılmaz ve eşi Dr. Öğr. Üyesi Şenay Yılmaz Hanımefendi, kursiyerlerin el emeği ürünlerinden oluşan sergiyi gezdiler.

Ziyaret sırasında kurslar hakkında bilgi veren Yahya Mazlum Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ayhan Uyar, Yahya Mazlum Halk Eğitimi Merkezi usta öğreticilerinin aynı zamanda Osmaniye Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Merkezinde açılan meslek edindirme kurslarında da görev yaptığını ifade ederek, OBEM bünyesinde kilim dokuma, amigurumi, seramik, el nakışları, iğne oyası, kâğıt rölyef, bağlama, aşçılık, dikiş gibi çok çeşitli kursların açıldığını söyledi.

Ziyaret sırasında tiyatro kursu öğrencileri, kısa bir oyun sergilediler. Vali Yılmaz ve Eşi Dr. Öğr. Üyesi Şenay Yılmaz Hanımefendi öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını dilediler. Daha sonra kurs atölyelerini ziyaret eden Vali Yılmaz ve Eşi Dr. Öğr. Üyesi Şenay Yılmaz Hanımefendi, kursiyerlerle sohbet ettiler.

 Vali Dr. Erdinç Yılmaz, ziyaretlerinin yaptığı açıklamada, “Kursiyerlerimiz el emeği göz nuru, her biri sanat eseri olan çok güzel ürünler ortaya koymuşlar. Tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Emeği geçen yönetici arkadaşlarımıza, usta öğreticilerimize, kursiyerlerimize çok teşekkür ediyoruz. Halk Eğitimi Merkezimizin faaliyetlerinin başarılı bir şekilde devam etmesi, Türkiye’de en fazla kursiyer yetiştiren iller arasında olmamız ciddi bir başarı. Tebrik ediyorum. Hem Halk Eğitimi Merkezimizde hem de Osmaniye Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Merkezinde çalışmalarını sürdürüyorlar. Belediyemize de katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.