Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Yaylalarda yol açma ve kar temizleme çalışmaları

Gündem

Osmaniye Belediyesi ekipleri, son yılların en yoğun kar yağışı yaşanan yüksek rakımlı yaylalarda yol açma ve kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

Zorkun yaylası merkezinde bulunan esnaflarımızın da kardan kapanan işyerleri önünde de kar temizleme çalışmaları yapılıyor.

Kentimizin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı sonucu, Zorkun ve Mitisin yayla merkezlerinde kardan kapanan yollarda ekiplerimiz tarafından yol açma, kar temizleme çalışmaları aralıksız devam ediyor. Ekipler tarafından Osmaniye-Zorkun yayla yolunda yer yer buzlanma olabileceğinden araç sahiplerinin araçlarına kar lastiği takmaları, zincir ve çekme halatı bulundurmaları istendi. 

Vatandaşlar kar temizleme çalışmalarından dolayı Osmaniye Belediyesi ve ekiplere teşekkür ettiler.

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara konu ile ilgili açıklamasında “Osmaniyemizde son yılların en şiddetli kar yağışını yaşadık. Belediye ekiplerimiz Zorkun merkez ve diğer yayla yollarında yol açma ve kar temizleme çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Yaylalarımıza araçları ile çıkacak vatandaşlarımızın buzlanma tehlikesine karşı dikkatli olmaları ve bu konudaki uyarıları dikkate almalarını hayati öneme sahiptir.” ifadelerini kullandı.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.