Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Zafer Partisi Adayı Ertuğ, CGC’yi ziyaret etti

Gündem

Zafer Partisi Osmaniye Belediye Başkan Adayı Atakan Ertuğ, Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti’ni (CGC) ziyaret etti.

Ertuğ, CGC Ali Türkmen Salonunda gerçekleştirilen ziyarette, basın mensuplarıyla sohbet ederek bazı projeleri hakkında bilgi verdi.

Osmaniye'nin merkezini taşımadan yerinde değiştirilebilme şanı olduğunu ifade eden Zafer Parti Belediye Başkan Adayı Atakan Ertuğ, “Kent merkezinde bırakılan yol payları, kaldırım çalışmalarını önemsiyoruz. Kentimiz, şu anki trafiği kaldırmıyor, yayaların rahat seyrini de kaldırmıyor. İnsanların küçük arsalarını bir araya getirip birleştirip zemine göre daha sağlam işte kazıklarla veya depreme dayanan uzatma yoluyla 3 kattan fazlasına izin verilmeyecek şekilde yapılar inşa etmek mümkündür. Osmaniye içerisinde yollar bir anda ‘u’ çektiğiniz oluyor” diye konuştu.

Ertuğ, projelerinim yarısının ’z’ kuşağı ve kısmen ‘y’ kuşağını kapsadığını anlatı.

Şehirde yaşamak istemeyen ilk fırsatta burayı terk etmek isteyen hatta Türkiye'de durmak istemeyen ‘z’ kuşağı var.

Ertuğ, ciddi projeler yapıp kenti, festival şehri, insanların buraya gelmesi için bahane arayacağı bir şehre dönüştürmek istediklerini vurguladı.

Çok ciddi kitlenmiş bir algı olduğunu, herkes birbirinin partisine taş attığını dile getiren Ertuğ, şöyle devam etti:

“Kamuoyunda yerel seçimlerde adaya oy verilmesi gerektiğini söylüyorlar. Hepsi birbiriyle suçluyor. Ama hepsi kendi partisinin adayına oy verme eğilimi gösteriyor. Z kuşağında bu böyle değil. Söz konusu kuşak, babasının annesini yönlendirilmesiyle bir yerlere gidip oy verecek bir kuşak değil, kendini anlayan daha güzel şeyler yapabileceğine inandığı doğru olan insana oy verme eğiliminde ve önümüzdeki 20 yıl içerisinde 30 yıl içerisinde bu şehirde yaşayacak olan istatistiki olarak yaşanması beklenecek olan kuşak z kuşağıdır. Ondan dolayı biz biraz daha teknolojiye ayak uyduran, burada kalmak için bahaneleri olabileceği, tiyatro sahneleriyle stand up, şovlarıyla, konserlerle, festivalleriyle, teknoloji festivalleriyle, kitap fuarlarıyla Osmaniye'yi çok güzel bir şehir yapma planımız var” 

CGC Başkanı, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Vekili, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Cihangir, ziyaretten duyduğu memnuniyeti kaydetti.

Şehrin yeniden şekillenmesi gerektiğini, bu anamda belediye başkan adaylarının iyi projelerine ihtiyaç olduğunu söyleyen Cihangir, şu ifadelere yer verdi:

“Tüm belediye başkan adaylarına şehir için deprem sonrası yeniden bir yapılanmada, kaderin değiştirilmesi gerektiğini söylemek istiyoruz. Osmaniye'de belediyecilik alanında doğal beklentiler var. Yerel yönetimlere büyük görev düşünüyor. Yeni seçilecek Belediye Başkanı, belediye meclisi bu şehrin nüfusu şekillendirecek kişiler olacak. Bu bağlamda ben sizlere başarılar diliyorum” 

Ertuğ, konuşmalardan sonra basının sorularını konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.