Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Zeytincilikte marka şehir

Gündem

Osmaniye'de "Geleceğe Doğru Bakmak" Projesi kapsamında 161 üreticiye 10 Bin 350 zeytin hasat kasası dağıtıldı.

Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı Şirketi ile Osmaniye Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen “Geleceğe Doğru Bakmak” Projesi kapsamında düzenlenen zeytin hasat kasası dağıtım töreni Kadirli’de yapıldı.

Törene Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Kadirli Kaymakamı Vehbi Bakır, Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı Şirketi Proje Koordinatörü Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mükerrem Kaya, Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı Şirketi Sosyal Yatırım Koordinatörü Gökçen Soydemir, kamu kurum ve kuruluşları il ve ilçe müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve üreticiler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasını Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı Şirketi Proje Koordinatörü Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mükerrem Kaya yaptı. Prof. Dr. Kaya, “İl Müdürlüğümüzle yaptığımız çalışmalar neticesinde bölgemizde zeytinciliğin yaygınlaştırılması, üretilen zeytinlerde verim ve kalitenin artırılmasına yönelik önemli projeler yürütüyoruz. BTC Projesinin ana hedefi; boru hattı güzergâhında yer alan yerleşim birimlerinde, sosyoekonomik kalkınmaya katkıda bulunmaktır. Hedefimiz insanların bulunduğu yerde doymalarını sağlamak, üretim yapmalarını sağlamaya katkıda bulunmak.”dedi. Proje kapsamında bitkisel ve hayvansal üretime destek verdiklerini, gençlere ve çocuklara yönelik robotik kodlama tasarım atölyeleri kurduklarını, anasınıfları kurduklarını ve anasınıflarının altyapısını iyileştirdiklerini, içme suyu teminine destek verdiklerini belirten Prof. Dr. Kaya, Osmaniye’de ağırlıklı olarak zeytinciliği desteklediklerini ifade etti. Prof. Dr. Kaya, “Şimdi 8 köyümüz için yaklaşık 800 Bin lira maliyetle bir desteğimiz olacak. Bu şekilde biz ürün güvenliğine katkıda bulunacağız. Zeytinlerin taşınması, saklanması için zeytin kasaları çok önemli. Bir gıda profesörü olarak, üreticilere özellikle şu konuda seslenmek istiyorum; lütfen zeytinleri zedelemeyin, çuvallarda biriktirmeyin, verim ve kalite düşüyor. Hele küflenmesine asla izin vermeyiniz.” dedi.

Programın devamında konuşan Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı Şirketi Sosyal Yatırım Koordinatörü Gökçen Soydemir ise yaptığı konuşmada, “Bu bölgede zeytincilik çok önemli bir geçim kaynağı. Biz de bu geçim kaynağının geliştirilmesine destek olmaktan çok mutluyuz. 2016’dan bu yana Osmaniye’de zeytinciliği desteklemeye çok önem veriyoruz. Bugün Osmaniye’nin 8 köyünden 161 üretici için 10 Bin 350 adet kasa dağıtımı gerçekleştiriliyor. Bu hasat coşkusunu birlikte yaşamaktan çok mutluyuz.” dedi.

Zeytin Diyarı

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.