Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Başkan Denizoğlu: 1 Trilyona değil 390 bin liraya alındı

Hasanbeyli

Hasanbeyli Belediyesi, bazı internet sitesi ve sosyal medya hesaplarında çıkan 1 trilyona makam aracı alındığı yönündeki haberleri yalanladı, aracın faturasını kamuoyu ile paylaştı.


Belediye Başkanı Selahattin Denizoğlu, belediyenin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İtfaiye Öncüsü olarak alınan Volvo marka aracın 36 ay taksitle toplam 390 bin liraya alındığını belirtti.





Aracın özel tüketim vergisi de dahil olmak üzere birçok vergiden muaf olduğuna dikkat çeken Denizoğlu, piyasa değeri 1 trilyon olan aracın 390 bin liraya alınmasının israf değil belediye için kazanç olduğunu kaydetti.





İtfaiye Öncüsü Aracın alımını yaparken halihazırda kullanmakta oldukları piyasa değeri 250 bin lira olan Nissan marka araç içinde satış kararı aldıklarını ve en kısa sürece ihale edilerek satışının yapılacağı belirten Selahattin Denizoğlu, “Buradan elde edilen gelir de göz önüne alındığında; alınan aracın belediyemize lüx ve saltanat için alınan bir araç olmadığı hatta aracın piyasa değeri ve aylık taksitle ödenecek olmasıyla birlikte satılacak olan aracımızdan gelen kaynakla beraber belediyemizin mali durumuna artı yönde yansıyacağı açıktır.” dedi.





Tüyü bitmemiş̧ yetimlerin hakkını asla gereksiz yere harcamayacağını ifade eden Denizoğlu, açıklamasının devamında şunları kaydetti;





“Şahsıma ve Belediyemize karşı yapılan bu gerçeği yansıtmayan haber ve paylaşımları yapanları da konunun aslını öğrenmeye davet ediyorum. Bu konuda mali hizmetler birimiz son derece şeffaftır. Gerek duyan kişiler ilgili dokümanları gelip inceleyebilirler.





Belediye başkanı olmuş olduğum günden itibaren Hasanbeyli için yapmış olduğumum hizmetler ve yapacak olduğumuz onaylanmış projelerimiz ortadadır. Hasanbeyli’ye hizmet için durmadan yorulmadan çalışmaya devam ederken bu tür asılsız haberleri ‘Meyve veren ağaç taşlanır’ diyerek halkımızın ve kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.