Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Kadirli Devlet Hastanesi 6. seviye dijital hastane oldu

Kadirli

Kadirli Devlet Hastanesi, Sağlık Bilgi ve Yönetim Sistemleri Topluluğu’nun incelemelerinin ardından ’HIMSS 6’ sertifikası almaya hak kazandı.

Kadirli Devlet Hastanesi Sağlık Bilgi ve Yönetim Sistemleri Topluluğu’nun (HIMSS) incelemelerinin ardından almaya hak kazandığı ’HIMSS 6’ sertifikası ile kağıdın kullanılmadığı hastanenin hantal yapısının ortadan kalktığı bir hastane konumuna geldi. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Kadirli Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Şamil Gerek, dijitalleşmeyle birlikte kağıt üzerinde yapılan yanlışlıkların ortadan kaldırılarak vatandaşların hastaneye daha çok güvendiklerini kaydetti.

Hastaneden yapılan tüm işlemlerin kolaylıkla takip edilebileceğini ifade eden Gerek, Hatahanemiz 10.12. 2021 Tarihi itibariyle Emram Hımss seviye 6 kriterleri ile Valide edilmiştir. Türkiye'deki dijital hastane ünvanına sahip hastaneler ailesine katılmıştır. Dijital hastane 7 evreden oluşuyor. Dijital hastane kağıtsız hastane olduğunu için hastanenin hantal yapısını ortadan kaldırıyor. Vatandaşlar hastaneye daha çok güveniyor dolayısıyla yanlış tedavi ve yanlış uygulama gibi kafadaki soru işaretleri ortadan kalkıyor. Dijital hastane sistemi tekrar tekrar kendini kontrol ediyor. Bu süreçte emeği geçen başta İl Sağlık müdürlüğümüze,Himms ekibimize ve tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Kadirlimize Hayırlı olsun" Şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kadirli Devlet Hastanesi Hastane Müdürü Hazım Nazar ise, "Bu basarıya imza atan Başhekimimiz Uzman Dr. Şamil Gerek başta olmak üzüre tüm ekip aradaşlarımızı özverili çalışmalarından dolayı teşeklür ederim." dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.