Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Kadirli'de vaka sayısındaki artış düşüşe geçti

Kadirli

Kadirli’de sokağa çıkma kısıtlaması ve yeni tedbirlere uyulmasıyla vaka sayısı düşüşe geçti.


Bilim Kurulu tavsiyeleri İçişleri Bakanlığının kararı ile alınan yeni tedbirlerle Koronavirüsün Kadirli’de yayılım hızının düştüğünü söyleyen Kadirli Kaymakamı Ahmet Arık, denetimler ve alınan tedbirlere uyulmasıyla vaka sayısındaki artışın düşüşe geçtiğini söyledi.





Pandemi kurallarına uyulduğunda virüsün bulaşının önlenebildiğini hatırlatan Kaymakam Ahmet Arık, birlikte kurallara uyarak virüsü yenebiliriz diyerek şunları kaydetti;





“ Alınan tedbirler ve yapılan denetimler sayesinde Kadirlimizde Ekim ve Kasım aylarında pik yapan vaka sayısında gözle görülür bir düşüş yaşanmıştır. Alınan tedbirler ve kısıtlamalarla vakanın artış hızını kontrol altına aldık. Yaptığımız değerlendirmelerde Cenaze ve ev ziyaretlerinden virüsün yayıldığı gözlemleniyor.





Vatandaşlarımızın bu ziyaretlere ara vermesi kurallara uyarak Tedbirleri elden bırakmaması vaka sayısının düşmesine önemli bir katkıda bulunacaktır. Kurallara uyar biraz daha dikkat edersek güzel günlerimize hep birlikte döneceğiz”





Kadirli’de Koronavirüsle mücadele kapsamında devletimizin tüm kurumları aktif olarak çalışmalarını yürütüyor diyen Arık “Filyasyon ekiplerimiz Koronavirüs testi pozitif çıkan vatandaşlarımızın karantina ve temaslılarının tedavileri büyük bir titizlikle yapılıyor. Devletimiz koronavirüsle etkin mücadele verirken kuralları çiğneyenlere de göz yummadık. Kadirli’de kurallara uymayan vatandaşlarımıza 1 milyon 650 Bin Tl cezai işlem uygulandı. Bizler ceza yazma taraftarı değiliz ancak mücadele verirken kuralları çiğneyenlerinde gözünün yaşına bakmıyoruz. Denetimlerimiz de aralıksız devam edecektir” dedi.


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.