Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Tarih dersini tarihi mekanlarda işlediler

Kadirli

Osmaniye’de Öğrenciler, Tarih derslerini Müze ve ören yerlerin dersliklere dönüştürülmesi kapsamında derslerini Tarihi Aslantaş müzesinde işlediler. Kadirli Şehit İsmail Akduman Kız Anadolu İmam Hatip lisesi 10 B sınıfı öğrencileri, tarih derslerini okul idaresince başlatılan “Dersi Mekanda Öğrenelim” projesi kapsamında Dünyaca ünlü ve Türkiye’nin ilk açık hava müzesi olma özelliğini taşıyan ve Milli parklar bölgesi içinde olan Karatepe Aslantaş Açık Hava Müzesinde işlediler.

Osmaniye’de Öğrenciler, Tarih derslerini Müze ve ören yerlerin dersliklere dönüştürülmesi kapsamında derslerini Tarihi Aslantaş müzesinde işlediler.

Kadirli Şehit İsmail Akduman Kız Anadolu İmam Hatip lisesi 10 B sınıfı öğrencileri, tarih derslerini okul idaresince başlatılan “Dersi Mekanda Öğrenelim” projesi kapsamında Dünyaca ünlü ve Türkiye’nin ilk açık hava müzesi olma özelliğini taşıyan ve Milli parklar bölgesi içinde olan Karatepe Aslantaş Açık Hava Müzesinde işlediler.

Tarih Öğretmeni Kemal Tapaç önderliğinde öğrencilere bölgenin tarihi ve coğrafi yapısı ile hangi medeniyetlere ev sahipliği yaptığı ve bölgenin stratejik önemi anlatıldı.



Milli park içerisindeki Türkiye´nin ilk açık hava müzesi olma özelliğini taşıyan Aslantaş Açık Hava Müzesi´nde Hitit medeniyetine ait kalıntılar doğal yerlerinde sergileniyor.

Okul Müdür yardımcısı Süleyman Teper, Tarihimizi öğrencilerimiz yerinde görerek dokunarak ve yaşayarak öğrenme imkânı buldular. Birçok öğrencimiz Kadirlili olmasına rağmen Karatepe Arslantaş açık hava müzesine gelmemişlerdi. İlk defa geldiler ve bu heyecanı tatlılar dedi.



Tarih dersini canlı canlı yerinde görüp işleyen öğrenciler de gördüklerinden çok etkilendiklerini, Tarih dersini yaşayarak anlamanın daha güzel olduğunu ve Tarihi yerinde görerek hafızalarına kazıdıklarını belirttiler.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.