Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Tarihi Ala Cami 96 yıl sonra yeniden ibadete açıldı

Kadirli

Restorasyonu tamamlanan tarihi Ala Cami, düzenlenen törenle ibadete açıldı. Törene Vali Dr.

Restorasyonu tamamlanan tarihi Ala Cami, düzenlenen törenle ibadete açıldı. Törene Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Garnizon Komutanı Topçu Albay Emin Yılmaz Sancaktar, Kadirli Kaymakamı Ahmet Arık, Sumbas Kaymakamı İdil Özdemir, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Zafer Tombul, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, Kadirli Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan, Vakıflar Genel Müdürlüğü Sanat Eserleri ve Yapı İşleri Daire Başkanı İsmail Kaynakçı, Hatay Vakıflar Bölge Müdürü Ümit Gökhan Çiçek, kamu kurum ilçe müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.



Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu’nun okuduğu dua ile başlayan törenin devamında açılış konuşmaları yapıldı.



Törende konuşan Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, ”Bugün ilçemiz için çok tarihi bir anı yaşıyoruz. Yıllardır hasretini çektiğimiz bir ana hep beraber tanıklık ediyoruz. Bundan tam 96 yıl önce ibadete kapanmış olan Kadirli Ala Camimiz, Vakıflar Genel Müdürlüğümüz tarafından restorasyonu yapılarak, bugün ibadete açılıyor. Başta Vakıflar Genel Müdürlüğümüz olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. ” diye konuştu.



Daha sonra konuşan Vali Dr. Erdinç Yılmaz ise açılışı yapılacak olan Ala Cami’nin hayırlı olmasını dileyerek başladığı konuşmasının devamında, “Bugün sadece bir caminin açılışını yapmıyor, aynı zamanda birçok medeniyete ev sahipliği yapan tarihi bir eserin, bu şehre kazandırılmasının büyük mutluluğunu paylaşıyoruz. Camimizin açılışını yapmayı ve burada Cuma namazı kılmayı nasip ettiği için Allah’a şükrediyorum. Bu muhteşem eserin şehrimize kazandırılmasına vesile olan, Sayın Vekilimize, Vakıflar Genel Müdürlüğüne, restorasyonunda emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür ediyorum. ” diye konuştu.



Açılış töreninin ardından, Ala Cami kılınan Cuma namazı ile ibadete açıldı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.