Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Türkiye'nin turp üretiminin yüzde 74'ünü Kadirli karşılıyor

Kadirli

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Kadirli ilçemizde turp üreticilerini ve işçilerini ziyaret etti.


Vali Yılmaz'ın ziyaretlerinde Kadirli Kaymakamı Ahmet Arık ve Kadirli Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan da yer aldı.









Vali Yılmaz, ilk olarak Vayvaylı Köyünde Turp Üreticisi Hakan Küçükcan'a ait tesisi ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Turp Üreticisi Hakan Küçükcan, Vali Yılmaz'a verdiği bilgilerde 3000 dönüm arazide üretim yaptıklarını ifade ederek, kırmızı turp, siyah turp, japon turpu, şalgam turpu, pancar turpunun yanı sıra ıspanak, pırasa, kırmızı lahana ve alabaş üretimi yaptıklarını da kaydetti. Küçükcan, üretimde 150 kişinin, paketlemede de 40 kişinin istihdam edildiğini kaydetti. Vali Yılmaz aldığı bilgilerin ardından üreticimize bol bereketli ürünler diledi.









Ülkemizde üretilen turpun %74'ünün Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde üretildiğini açıklayan Vali Yılmaz, "Kadirli ilçemizde 50 Bin dönüm arazide turp üretimi yapılmakta ve bu sektörde yaklaşık 5000 kişi çalışmaktadır. Dolayısıyla turp üretiminin Osmaniye'mize, Kadirli'mize çok büyük ekonomik katkısı olmaktadır. Üreticilerimize bol bereketli ürün diliyorum." diye konuştu.









Vali Dr. Erdinç Yılmaz ziyaretinin son bölümünde Kadirli’de turp yıkama ve paketlemesinin yapıldığı Savrun Çayı kıyısında turp üreticileri ve işçileri ile bir araya geldi. Savrun Çayı kıyısındaki yıkama ve paketleme yerlerini ziyaret eden Vali Yılmaz, Turp Üreticisi Soner Topalhan'dan turpun yıkanma ve paketleme işlemleri hakkında bilgi aldı. Turp işçileri ile bir süre sohbet eden Vali Yılmaz, "Turp, yetiştirilmesinden paketlemesine büyük bir emek istiyor. Üreticilerimize de turpları yıkayıp paketleyen işçi kardeşlerimize de kolaylıklar diliyorum." dedi.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.