Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Yavru baykuşa öğretmenlerden şefkat eli

Kadirli

Osmaniye'de bir okulun bahçesinde öğretmenler tarafından bulunan yavru baykuş koruma altına alındı. Kadirli ilçesinde Mehmet Nuri Arıoğlu ilkokulu bahçesinde nereden ve nasıl geldiği bilinmeyen ve uçamayan yavru baykuşu öğretmenler sahiplendi.

Osmaniye'de bir okulun bahçesinde öğretmenler tarafından bulunan yavru baykuş koruma altına alındı.

Kadirli ilçesinde Mehmet Nuri Arıoğlu ilkokulu bahçesinde nereden ve nasıl geldiği bilinmeyen ve uçamayan yavru baykuşu öğretmenler sahiplendi.

Öğretmenlerden Abdullah Armağan Arı, yavru baykuşun henüz uçamadığını fark edince kedi ve köpek zarar verir düşüncesiyle baykuşu evine götürdü. Evinde birkaç gün yavru baykuşu besleyen Öğretmen Arı, baykuşu uçurmaya çalışsa da başarılı olamadı.

Öğretmen Arı, daha sonra Kadirli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliğini aradı. Okula gelen yetkililer önce baykuşu inceleyerek daha yavru olduğunu ve uçma yeteneğini kazanmamış olduğunu tespit ettiler. ilerleyen dönemlerde yapılan bakımla birlikte yavrunun uçabileceğini ve asıl evi olan doğaya bırakacaklarını belirttiler.



Okulda Yavru baykuşu teslim eden öğretmenler ise kısa sürede olsa yavru baykuşa alıştıklarını ve onu çok sevdiklerini dile getirdiler.

Okul Müdürü Selim Yiğit, “Öncelikle öğretmen arkadaşlarımızın bu duyarlılığı bizleri de çok duygulandırdı. Bu örnek davranışlarından dolayı okulumuzun çok değerli eğitimci arkadaşlarımı tebrik ediyor, herkese örnek olmasını diliyorum” dedi.

Mehmet Nuri Arıoğlu Öğretmenlerinin bu hassasiyeti kamuoyunda da büyük takdir aldı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.