Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Yer fıstığı çeşidi 'Ayşe hanım' yaygınlaştırılıyor

Kadirli

Kadirli’de İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Milli Yerfıstığı çeşidi Ayşe Hanım’ın yaygınlaştırılması için çalışmalar devam ediyor. Milli Yer fıstığının demonstrasyon olarak ekiminin yapıldığını söyleyen İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fatin Rüştü Özeser, milli yerfıstığı çeşidi Ayşe Hanım'ın yaygınlaştırılması projesi kapsamında Kadirli Anberinarkı Köyünde demonstrasyon olarak 10 dekar alanda ekimi yapılan arazide incelemelerde bulunduklarını söyleyerek şunları kaydetti; “Milli Yerfıstığı Çeşidimiz Ayşe hanım'ın Yaygınlaştırılması Yayım Projesi kapsamında Adana Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nden temin edilen 100 kg.

Kadirli’de İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Milli Yerfıstığı çeşidi Ayşe Hanım’ın yaygınlaştırılması için çalışmalar devam ediyor.

Milli Yer fıstığının demonstrasyon olarak ekiminin yapıldığını söyleyen İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fatin Rüştü Özeser, milli yerfıstığı çeşidi Ayşe Hanım'ın yaygınlaştırılması projesi kapsamında Kadirli Anberinarkı Köyünde demonstrasyon olarak 10 dekar alanda ekimi yapılan arazide incelemelerde bulunduklarını söyleyerek şunları kaydetti;

“Milli Yerfıstığı Çeşidimiz Ayşe hanım'ın Yaygınlaştırılması Yayım Projesi kapsamında Adana Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nden temin edilen 100 kg. Ayşe hanım çeşidi yer fıstığı tohumluğu demonstratif olarak üretilmesi için proje ortağı üreticimize Müdürlüğümüz tarafından Nisan ayında teslim edildi. Ekimi gerçekleştirilen Yerfıstığını yerinde inceleyerek gelişimini takip ediyoruz. Şuan ki aşamasına kadar her şey çok güzel ilerliyor. Milli Yer fıstığımızın yaygınlaştırılması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz."
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.