Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Bir Eğitimci Olarak Peygamber Efendimiz

Kültür Sanat

ÖĞ-DER tarafından Eğitimci-Yazar İbrahim Halil Er'in konuşmacı olarak katıldığı "Bir Eğitimci Olarak Peygamber Efendimiz" başlıklı konferans düzenlendi.

Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konferansa Toprakkale Kaymakamı Ali İhsan Selimoğlu, OKÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Tutar, Memur-Sen İl Başkanı Mahmut Kahraman, STK temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Osmaniye Şube Başkanı Şevket Sarp, Kasım ayının Öğretmenler Günü olması nedeniyle konferansın konusunu Hz. Peygamber’in eğitimci yönü olarak belirlediklerini söyledi.

Peygamber Efendimizin verdiği mesajların tüm insanlığın faydasına olduğunu ve getirdiği eğitim öğretim metodları ile insanlık için çığır açtığını belirten Sarp, Hz. Peygamber’in mesajlarının Toplum-Aile-Birey için öneminin altını çizerek örnek alınması gereken en ideal eğitimci olduğuna vurgu yaptı.

Hz. Muhammed'in (S.A.V.) insanlığa örnek olarak gönderildiğini, O'nun mesajlarının güncelliğinin kıyamete kadar süreceğini ifade eden Eğitimci-Yazar İbrahim Halil Er, Hz. Peygamber'in mesajlarının net olduğunu, bu mesajları anlamak için hayatın her alanında uygulanması gerektiğini belirtti. 

Konuşmasında Peygamber Efendimizin gençlere ve gençlerin eğitimine çok önem verdiğini kaydeden Er, Hz. Muhammed'in (S.A.V.) yetiştirdiği her gencin bir lider olduğunu, alanında uzman yönetici, komutan, vali ve eğitimci olarak hem İslam'a hem de topluma hizmet ettiğine dikkat çekti. 

Sanatçı Yusuf Karaburç'un en sevilen ezgilerini seslendirdiği, Osman Eroğlu'nun naat okuduğu programda, Envar'ül Hamid Camii Müezzini Yunus Onat tarafından Kur'an-ı Kerim okundu.

ÖĞ-DER Şube Başkanı Şevket Sarp, Eğitimci-Yazar İbrahim Halil Er'e plaket takdim etti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.