Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

‘’Definename’’ Osmaniye'de büyük ilgi gördü

Kültür Sanat

Adana Devlet Tiyatrosu'nun turnesi kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün desteği ile Osmaniye'de sergilenen ‘’Definename’’ adlı tiyatro oyunu büyük ilgi gördü.

Sinan Bayraktar'ın yazdığı, Ali Volkan Çetinkaya'nın yönettiği, dekor tasarımını Cenk Oral'ın, kostüm tasarımını Berfin İlhan'ın, müziğini Tunay Uzuner, Işik tasarimıni Özer Kuşkaya'nın ve koreografisini Serbülent Biçer'in yaptığı oyun, Osmaniye Cebeli Bereket Kültür Merkezi Salonunda dün akşam gerçekleşti. Salonun dolu olduğu oyunda devlet tiyatro oyuncuları sergiledikleri performansları ile seyircilerden büyük alkış aldı. 



Bu akşam da oynanacak olan tiyatro oyunu için tiyatroseverler biletlerini (tam 18 TL, öğrenciler için de 10 TL) ücret karşılığında Osmaniye İl Kültür Turizm Müdürlüğünden (‘Fakıuşağı Mahallesi, Prof. Dr. Alper Akınoğlu Caddesi) adresinden alabilecek.
(İrtibat Telefonu: 0328-8250674-75)

Tiyatroseverlerin büyük beğeni gösterdiği oyunun konusu şöyle;



‘’Hikaye 1974 yılı Çorlu’sunda geçer. Trakya’nın define merakı hikâyeleri oyunun temelini oluşturur. Oyun, fakir ama insanlarının birbirine düşkün olduğu bir mahalle olan “Mehmet Pehlivan” sokağında geçer. Üç kafadar mahalle esnafının kokorece sarılı eski bir define haritası bulmasıyla başlayan olaylar, önce bütün mahalleyi sonrasında tüm Çorlu’yu etkisi altına alan define arama öyküsüne dönüşür. Bu öykü, yörenin kendine has konuşma üslubu ve hikayenin gidişatıyla eğlenceli, şarkılı, danslı bir hal alır…'

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.