Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Ekmek Ödüllü Yarışma’ya 3’ü yurt dışı olmak üzere 28 kentten katılım

Kültür Sanat

OŞYAD'ın bu yıl 25'incisini düzenlediği “Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması”na katılımlar sona erdi.

Uluslararası düzeyde 24 yıldır aralıksız olarak düzenlenmekte olan “Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması”nın bu yıl 25.’ncisine katılımlar sone ererken, yarışmanın ödül dağıtım töreninin ise 7 Ekim 2022 Cuma günü gerçekleşeceği bildirildi.

Osmaniye Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD) Başkanı Mustafa Bardak, Osmaniye’de “Kültür ve Sanat” etkinlikleri kapsamında düzenlenecek olan “25 Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması” sonunda katılımcılar arasından ilk üç dereceye girenlerler ile Osmaniye’nin kültür, sanat ve tanıtımına katkıda bulunan, şu anda da hayatta olmayanların anılarını yaşatmak için ödüller verileceğini söyledi.

Şiir yarışması için; Yurt dışından Azerbaycan, KKTC ve Türkmenistan ülkelerinden yarışmaya katılımlar olduğu vurgulandı.

Türkiye genelinden ise; İstanbul, Niğde, Eskişehir, Konya, Şanlıurfa, Bursa, Ankara, Sakarya, Diyarbakır, Kırşehir, Adana, Balıkesir, Aydın, Düzce, Muğla, Denizli, Hatay, Samsun, Artvin, Karaman, Kars, İzmir, Batman, Zonguldak ve Osmaniye illerinden şiirlerin yarışmaya geldiği kaydedildi. 

Şiirlerin puan cetveline yazılarak, 5 ayrı jüri üyesinin bireysel olarak değerlendirmeleri için hazırlandığı belirtilerek, yapılan değerlendirme sonunca puan cetvelleri açılıp en yüksek puan alan şiirden başlamak üzere derecelerine göre ödüllerin sahiplerine verileceği bildirildi.

Söz konusu yarışmanın 24. Yılında 4 bin 27 kişiye ödül verildiğini anımsatan, organizasyonun Genel Yönetmeni ve OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak, bu yıl ki etkinlik için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na destek amaçlı proje sunmadıklarını belirterek, Osmaniye’nin kültür, sanat ve turizminin tanıtımı amacı ile 25 yıldır verdikleri çalışmalara katkıda bulunan ve destek veren kurum, kuruluş ve sanat sever insanlara da teşekkür ettiğini söyledi. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.