Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Güneysu Dergisi 133. sayıyla 37. yaşına değdi

Kültür Sanat

Güneysu dergisi, 133. sayıyla 37. yaşına değdi. Osmaniye Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti adına yeniden çıkışının da 10. yılına ulaştı.

2012 yılında 101. sayıyla başlatılan yeniden yürüyüş, 33. sayıya ulaştı.

Derginin her sayısında olduğu gibi, bu sayısında da çok sayıda şiir ve yazı var. Bu sayının şairleri; Ahmet Efe, Musa Serin, Bestami Yazgan, Züleyha Özbay Bilgiç, Çağatay Telli, Ahmet Doğru, Halit Yıldırım, Turgut Yörükoğlu, Vildan Poyraz Coşkun, İlkay Coşkun, İbrahim Şaşma, M. Nihat Malkoç, İzzet Irmak, Rasim Yılmaz, Mahmut Topbaşlı, Yahya Özkök, Ahmet Çukur, Ahmet Özmen Kılıç, Selma Erdem Durmuş, Satılmış Şen, Halil İbrahim Kocaman, Bahar Büke, İlknur İşcan Kaya ve Kadir Keçebaş.

Halil Atılgan, “Türküler Bizi Söyler / 1” yazısıyla türkülerin güzelliklerini paylaşıyor. Ergül Altaş, “Hızır Değil Aşçı Murat” hikâyesiyle bir üniversite öğrencisinin okuma serüvenini öyküleştiriyor. Mehmet Ali Kalkan, “Gönlümden / Yazık Olmuş Yârsız Ömrü Geçene” yazısıyla Şerif Aydemir’in hikayeciliğinin tılsımlı yönlerine ışık tutuyor. M. Mustafa İyi, “Tekerrür, Tekâmül ve Salgınlar” yazısında salgın algısını iki kitap, iki yazar bakış açısıyla değerlendiriyor. Ahmet Doğru, “Ankara Günlüğü’nde ‘Kar Düşleri’” yazısıyla “Kar Düşleri” şiirlerinin nasıl yazıldığını anlatıyor. Nilgün Bircan “Gölgeler ve Aynalar” yazısıyla sembollerle insanın varoluşu ve yaşayışını öyküleştiriyor. Songül Özel, “Yalnızlık İyidir” yazısıyla yalnızlığın bereketini ve zenginliğini ele alıyor. Gülçin Yağmur Akbulut, “Şairin Yalnızlığı” yazısıyla dünyaya şiir güzelliğiyle bakmayı öyküleştiriyor. Ahmet Sami Benli, “Adam Ahbabından Belli Olur” yazısıyla arkadaş seçiminin önemi üzerine düşüncelerini dile getiriyor. Musa Serin, “Exit” yazısıyla dilimizi arı duru kullanmanın gerekliliğini vurguluyor. Fidanlık bölümünde özel yetenekli BİLSEM öğrencilerimiz var. Naz Yılmaz, “Tepegöz Bir Yabancı” yazısıyla Dede Korkut Hikâyelerinin özelliklerini değerlendiriyor. Umut Eren Acar, “Çember” yazısıyla güzel bir öykü kurguluyor. Berra Bağcı da “Nerdeyim Ben” yazısıyla güzel bir öykü sunuyor.

Söz Ustalarından bölümünde Arif Nihat Asya ve Âşık Reyhani’den birer şiir, Tekke Tasavvuf Edebiyatından da yine Şeyh Galip’ten bir şiir yer alıyor. Eski sayılardan bölümünde ise Ahmet Efe’nin bir şiirine yer verilmiş. Osmaniyeli Şairler bölümünde de Kadir Keçebaş tanıtılıyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.