Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Güneysu dergisi 37 yaşında

Kültür Sanat

Osmaniye’de yayın hayatına devam eden Güneysu dergisi, 136. sayısını çıkardı.

“Geç olsun, güç olmasın” sözüne sığınarak mevsimin son ayının son gününe yetişti.

Güneysu’nun yeni sayısında modern Türk şiiri üstüne kıymetli incelemeleriyle dikkat çeken Ömer Aksay Hoca “Şiir Sahilinden Dipnotlar- Yeni Şiir Gündelikleri” yazılarıyla yer alıyor. Dergide tanınmış adların yanında yeni adlar, yeni kalemler var.

Bu sayının şairleri; Ertuğrul Karakoç, Bestami Yazgan, Musa Serin, Çağatay Telli, Ahmet Doğru, Recep Şen, Züleyha Özbay Bilgiç, Hüseyin Çoban, Serkan Sayan, Turgut Yörükoğlu, Yusuf Tatlı, Mahmut Topbaşlı, Vildan Poyraz Coşkun, İlknur İşcan Kaya, Selma Erdem Durmuş, Mustafa Işık, Satılmış Şen, İlhan Gazi Çığsar, Ayhan Aslan, Rasim Yılmaz, Muhammed Turan Şehitoğlu, Perihan Damla Aksoy, Bekir Aksoy, Karaoğlan (M. Küçükosmanoğlu), Ahmet Özmen Kılıç ve Tuna Eymen Çakmak.

Ömer Aksay, “Şiir Sahilinden Dipnotlar - Yeni Şiir Gündelikleri” yazısıyla II. Yeni şairlerini farklı bir açıdan ele alıyor. Halil Atılgan, “O Günler Dile Gelse” yazısıyla kamyon arkası yazıları ve şoför edebiyatını değerlendiriyor. Yunus Laçin, “Sarı Sıcak” hikâyesiyle Malatya kayısılarıyla bir dede ve torunun sevgi bağını öyküleştiriyor. Ahmet Doğru, “Sükûnet” hikâyesiyle ‘söz gümüşse sükut altın’ atasözünü öyküleştiriyor. İlkay Coşkun, “‘Ruzigar’ Üzerine Okuma Notları” yazısıyla Fatih Tezce’nin denemelerini değerlendiriyor. Gülçin Yağmur Akbulut, “Nuh’un Tufanı” hikâyesiyle kararsızlık durumunu öyküleştiriyor. Ahmet Sami Benli, “Oku! Şâyet Sana Bir Hisli Yürek Lâzımsa” yazısıyla kitap ve kütüphane değerlendirmesi yapıyor. Halit Yıldırım, “Bir Yüzü Esmer Şiirler” yazısıyla Vildan Poyraz Coşkun şiir kitabını, şairliğini ele alıyor. BİLSEM özel yetenek öğrencileri de derginin fidanlığını süslüyor. Gülsüm Gül Çimen ve Erva Nur İspir küçürek öyküleriyle; Muhammet Raşit Taşdemir, “Sevgi Yağmuru” hikâyesiyle ve Umut Eren Acar, “Sağır Duvarlar” hikâyesiyle dergide yer alıyorlar.

Söz Ustalarından bölümünde A. Sabri Esat Siyavuşgil ve Posoflu Müdamî’den birer şiir, Tekke Tasavvuf Edebiyatından ise Âşık Sümmanî’den bir şiir yer alıyor. Osmaniyeli Şairler bölümünde de Dadaloğlu var.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.