Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Polis memuru “Yöresel Yayladağı Sözlüğü” çıkardı

Kültür Sanat

Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Polis Memuru Bircan Ballı, memleketi Hatay’ın Yayladağı ilçesinin yöresel sözlüğünü hazırladı.

Radyo 80’i ziyaret eden Bircan Ballı, Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Tozluklu’ya “Yöresel Yayladağı Sözlüğü” kitabını hediye etti. 

Kaynak ve referans niteliğindeki sözlükte, Yayladağı’nda konuşulan kelimeler ve deyimlerin yanı sıra yöresel oyunlar, mevki adları, tarihi mekânlar ve eski fotoğraflar ile ilçeye özgü yemeklere de yer verildi. 

Sözlüğün 30 yıllık bir çalışmanın sonucunda kitap haline geldiğini belirten Ballı, “Güzel Yayladağı’mızın kültürünü yaşatabilmek ve gelecek nesillere aktarabilmek için 1991 yılında bu yana araştırıp yazıyorum. Sonunda kitap haline getirmek nasip oldu. Bu sözlükte bulunan tüm kelimeler ve deyimler Yayladağı ve çevre köylerine aittir. Sözlüğün hazırlanmasında emeği ve desteği olan ailem başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.” dedi. 

Polis Memuru Bircan Ballı’yı bu güzel eserinden dolayı tebrik eden Şükrü Tozluklu, kitap hediyesi için de teşekkür etti. 

Yorumlar (5)

S.bal 2 Yıl Önce

Güzel bir çalışma emeklerine sağlık

Hasan 2 Yıl Önce

Yayladağı Kültürünü yaşatmak için büyük emek verilmiş bir eser. Teşekkürler.

Hasan 2 Yıl Önce

Yayladağı Kültürünü yaşatmak için büyük emek verilmiş bir eser. Teşekkürler.

Ali Mete 2 Yıl Önce

Yayladağı yöresine özgü böylesi bir eser gelecek nesillere bırakılacak çok değerli bir mirastır. Kültürümüzün gelecek nesillere aktarılmasında emek verdiğiniz için canı gönülden teşekkür ederim. Ayrıca böyle güzel eserlerinizin devamını bekliyoruz.

can 2 Yıl Önce

Güzel olmuş, ilgimi çekti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.