Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

10. Güneysu Şiir Şöleni sanal olarak yapıldı

Güncel

Güneysu dergisinin geleneksel olarak sürdürdüğü Güneysu Şiir Şöleni, bu yıl sanal ortamda gerçekleşti.


Osmaniye Cebelibereket Gazeteciler Cemiyetinin yayın organı Güneysu dergisinin geleneksel olarak sürdürdüğü Güneysu Şiir Şöleni, bu yıl salgın sebebiyle Nisan ayında yapılamadı. Güneysu dergisi yönetimi, 2020 bitmeden 10. Güneysu Şiir Şölenini sanal ortamda gerçekleştirdi.






https://www.youtube.com/watch?v=DZ8jvgm_cWI&t=2s




27 Aralık 2020 Pazar günü, 20.00’de Facebook'ta Güneysu Dergisi Gündem 80 sayfaları ile ve Radyo80’in Youtube kanalı üzerinde canlı canlı olarak gerçekleşen programın açılışında bir konuşma yapan Cebelibereket Gazetecileri Cemiyeti Başkanı ve Güneysu Dergisinin İmtiyaz Sahibi Ali Cihangir, “Niyetimiz geleneksel hale getirdiğimiz Güneysu Şiir Şölenini ve Liseler Arası Bestami Yazgan Şiir Yarışması Ödül Törenini bir arada yapmaktı. Fakat salgın sebebiyle 5. Bestami Yazgan Şiir Yarışması Ödül Törenini geciktirsek de Eylül ayında yine sanal ortamda gerçekleştirdik. Güneysu Şiir Şölenini de yılın sonunda da olsa bugün gerçekleştiriyoruz. Elbetteki bu tarihi seçmemizin ayrı bir önemi var. Bugün Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ölüm yıldönümü. Bu vesileyle hem Milli Şairimiz Mehmet Akif’i ölüm yıldönümünde rahmetle anmak istedik hem de geleneksel olarak sürdürmeyi düşündüğümüz Güneysu Şiir Şölenlerine ara vermeyelim dedi. Davetimizi kabul eden, Türkiye’nin dört bir yanından şölenimize katılan siz değerli şairlerimizi saygıyla selamlıyorum.” dedi.









Güneysu dergisinin Edebiyat camiası için çok önemli olduğunu vurgulayan Cihangir, “1985 yılında büyük bir heyacanla Osmaniye’de okurlarıyla buluşan ve 2000 yılına kadar bir çok şair ve yazara sayfalarında kucak açan Güneysu dergisi maalesefki 2000 yılından 2012 yılına kadar bir nevi öksüz kalmıştı. Oysa Güneysu dergisi sadece yazılı bir eserden ibaret değildi, şiir şölenleriyle Osmaniyemize renk katarken yetiştirdiği şairleriyle de Edebiyat Dünyasına örnek olan bir vasfı vardı. Bu dergi yaşamalı ve yaşatılmalıydı. Birileri kollarını sıvayıp Ya Allah Bismillah demeliydi. Bu görevi Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti olarak biz üstlenmek istedik. Çünkü bir Osmaniyeli olarak, 1985 yılında Güneysu dergisine ilk can suyunu veren Dergimizin Kurucusu Rahmetli Ahmet Neşet Dinçer’e, binlerce öğrencisine onurlu ve dik duruşu aşılayan Rahmetli Salih Sefa Yazar hocama, Dergimize şiirleriyle destek veren Mihriban türküsüyle gönül iklimimize taht kuran Rahmetli Abdurrahim Karakoç’a, Osmaniyeli Edebiyatçılarımızın Ulu Çınarı, Dergimizin Kurucularından Değerli Hocam Mehmet Avşar’a, şiirleriyle ve duruşuyla Türkiye sınırlarını aşan Osmaniyemizin gururu Bestami Yazgan hocama ve dergimize emek veren bütün üstadlarımıza Vefa borcumuzu vardı.İşte bu nedenle yine Güneysu dergisinin ocağında yetişmiş Edebiyatçı Şair Ahment Doğru Hocamla Osmaniye Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti olarak “Ya Allah Bismillah” diyerek Güneysu Dergisini yeniden Edebiyat camiasıyla buluşturduk. Bugün ise Güneysu şiir şölenini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Dergiyi çıkarttık, şölenleri başlattık ama bir eksiğimiz vardı. Dergimizin kurucularından değerli hocam Bestami Yazgan adına yapılan şiir yarışmasını da Güneysu Dergisi olarak yapmak bize düşerdi. İşte çok şükür 2 yıldır bu hedefimizi de gerçekleştiriyoruz. İnşallan sizlerin de destek ve gayretleriyle Dergimiz yayın hayatına ve şölenlerimiz de Osmaniyemize renk katmaya devam edecektir. Ben bugün bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.









Güneysu Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Doğru ise “Güneysu Şiir Şölenlerimizin devam ediyor olması, devraldığımız bayrağın gururla dalgalandığını gösterir. Güneysu ocağının söz için, edebiyat için bereketli olması arzusundayız. Sanal ortamda da olsa Türkiye’nin dört bir yanından şölenimize iştirak eden kıymetli şairlerimizin sunacağı şiirler, salgın sebebiyle evlere kapandığımız şu günlerde güzel bir edebiyat ziyafeti olacaktır. Ben de şölen davetimiz kabul eden siz değerli şairlerimize gönül dolusu teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.









Şiir şölenine İstanbul’dan katılan Güneysu Dergisinin kurucularından Bestami Yazgan ise, Güneysu ocağının tütüyor olmasından duyduğu memnuniyetini belirterek, “Bugün ben buralara geldiysem bu Güneysu Dergisi ve derginin kurucusu Ahmet Neşet Dinçer sayesindedir. Onun için Güneysu Dergisi bir Edebiyet okulu gibidir. Bu vesileyle Güneysu Dergisini yaşatan dostlarıma teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcıları olsun.” dedi.









Konuşmaların ardın başlayan 10. Güneysu Şiir Şöleninde, Osman Arslan (Ankara), Nilüfer Zontul Aktaş (Malatya), İlkay Coşkun (Bilecik), Vildan Poraz Coşkun (Bilecik), Ahmet Doğru (Osmaniye), İzzet Iırmak (Osmaniye), Mehmet Ali Kalkan (Eskişehir), Ersin kartal (Osmaniye), Songül Özel (Sivas), Ercan Sağlam (Osmaniye), Ahmet Sezgin (Samsun), Hüseyin Uzel, Hümeyra Yargıcı (Osmaniye) şiirlerini okuyarak Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u da rahmetle yad ederek, Güneysu Dergisi yönetimine böylesi güzel bir program hazırladıkları için teşekkürlerini ilettiler.









Programın sonunda “Güneysu” ezgisini seslendiren Osmaniyeli sanatçı Hanifi Gökhan büyük beğeni topladı.






















Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.