Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

60 çiftçiye zeytin hasadı için 1500 kasa dağıtıldı

Güncel

Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından geliştirilen Osmaniye İl Özel İdaresi’nin %50 desteği ile İlimiz Merkez Kazmaca köyünde zeytin hasat kasası dağıtıldı.


Kazmaca köyü muhtarı Ahmet Şevki Babaoğlu’nun dilekçesi üzerine Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce hazırlanan proje Osmaniye İl Özel İdaresince uygun olarak değerlendirilmiş ve 1500 adet 1.kalite, beyaz renkli ve “Osmaniye Valiliği” logosu baskılı 25 Kg’lık plastik kasaların dağıtımı yapıldı.









Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürü Recep Bulut Zeytin üretimi yapan çiftçi başına 25’er adet kasa verildiğini toplam 60 çiftçi yararlandığını ifade ederek kasaların toplam proje tutarı 47.250 TL olduğunu söyledi.









İl Müdürü Bulut “Zeytin hasat kasalarının kullanım zeytinlerin ezilmesini ve havalanmasını sağlayarak asitlenmeyi önlemektedir. Hasat kasaları hasat esnasında pratik kullanıma sahip olduğundan işgücü ve zaman tasarrufu sağlamaktadır. Salamuraya toplanan siyah zeytinlerde ise bilhassa gereklidir. Zeytin ve zeytinyağı sektörü İlimiz tarımında önemli bir yer tutar. Zeytin ve zeytinyağı kalitesini artıracak olan bu kasaların dağıtımını sağlayan başta Sayın Valimiz Dr. Erdinç Yılmaz’a, İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz Mustafa Bolat’a, İl Genel Meclisi başkanı ve üyelerine, çiftçilerimiz adına teşekkürlerimi sunar, dağıtılan kasaların hayırlı olmasını dilerim” dedi.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.