Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

7 Ocak coşkuyla kutlandı

Güncel

Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yıldönümü törenlerle kutlandı.

Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yıldönümü törenlerle kutlandı.

Devlet Bahçeli Meydanı’nda düzenlenen törene; Vali Ömer Faruk Coşkun, Osmaniye Milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu ve İsmail Kaya, 25-26. Dönem Osmaniye Milletvekili Prof. Dr. Ruhi Ersoy, Garnizon Komutanı Topçu Albay Emin Yılmaz Sancaktar, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Baro Başkanı İbrahim Halil Yavuzdoğan, Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Zafer Tombul, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Ali Gizlice, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat, ilçe ve belde belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Osmaniye’den ve çevre illerden gelen Şehit ve Gazi Dernekleri Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması ile başlayan törenin devamında saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu.

Törende şeref defterini imzalayan Vali Ömer Faruk Coşkun Şeref Defterine şöyle yazdı; “Milli Mücadele, Anadolu’nun her karış toprağına Yüce Milletimizin mübarek kanı ve tertemiz alın teri akıtılarak tarihe yazılmış bir kahramanlık destanıdır. Tarihin bu eşsiz destanının en önemli bölümlerinden birini de güzide ilimiz Osmaniye’de verilen kurtuluş mücadelesi teşkil etmektedir. Bu bereketli toprakların yiğit insanları; yurt savunmasında ve düşman işgalinin kırılmasında her türlü fedakârlığı göze alarak, birlik ve beraberlik içerisinde canları pahasına mücadele vermişlerdir. Dünyadaki tüm mazlum milletlere rehber olan Kurtuluş Mücadelesinin eşsiz kahramanları düşman çizmesi altında yaşamaktansa ölmeyi göze alarak büyük bir vatanseverlik örneği gösterdiler. Onlar bu vatanın hürriyeti ve bağımsızlığı uğruna, namusu ve bayrağı uğruna mücadele etmeyi, bu yolda seve seve şehit ve gazi olmayı seçtiler. Onlar yurdumuzun her köşesinde baş gösteren açlığa, yokluğa, yoksulluğa, cephanesizliğe ve her türlü imkânsızlığa rağmen direndiler. Canları pahasına savaşarak bugün hür ve bağımsız bir hayat sürdüğümüz Türkiye Cumhuriyetini ve bu aziz vatanı bizlere miras bıraktılar. 7 Ocak, Bu mirası canımız pahasına koruyup gelecek nesillere en güzel şekilde aktaracağımızı, Milli ve manevi değerlerine yürekten bağlı bir millet olarak özgürlüğümüz ve bağımsızlığımızdan asla taviz vermeyeceğimizi tüm dünyaya bir kez daha kararlılıkla ve yüksek sesle haykırdığımız gündür. Bu topraklar üzerinde yaşayan herkes her günü 7 Ocak ruhuyla yaşamalı, ülkemizi ve milletimizi aydınlık günlere ulaştırma gayesiyle çalışmalı, üzerine aldığı her türlü görev ve misyonu, bu vatanı miras bırakan ecdadımıza layık bir şekilde yerine getirmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle Osmaniye’mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla yâd ediyor, saygılar sunuyorum.”

Törenin devamında, Envar-ul Hamit Camii Şehitliği ziyareti edildi. Ziyaret sırasında Merkez Cami Müezzini Kayyımı Yunus Önat tarafından Kur’an-ı Kerim okundu ve İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu şehitlerimiz için dua etti. Şehitlerimiz için yapılan saygı atışının ardından Şehitlikteki anma töreni, Vali Ömer Faruk Coşkun ve protokol mensupları tarafından şehitlerimizin kabirlerine karanfiller bırakılması ile sona erdi. Kabirlere karanfil bırakan Vali Coşkun, “Bu topraklar için toprağa düşen bütün şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yıldönümü töreni hava muhalefeti nedeniyle Tosyalı Spor Salonunda devam etti. Tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Daha sonra Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Osmaniye Milletvekili ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Dr. Devlet Bahçeli ve Osmaniye Milletvekili Sayın Baha Ünlü’nün kutlama mesajları okundu.

Törenin devamında konuşan Kuvva-i Milliye Mücahitleri Derneği Osmaniye Şubesi Başkanı Hasan Özdemir, konuşmasında Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluş mücadelesini anlatarak, “Yurt çapında Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde başlayan milli mücadele harekâtına Osmaniye de katılmış ve destek vermiştir. İşgalci emperyalist güçlere karşı genç, yaşlı, kadın, erkek birbirilerine kenetlenerek savunma ve direnişi sürdürmüşlerdir. Türk ulusu ve Osmaniyeliler tüm dünyaya şunu kanıtlamıştır; Türk milleti, en güç koşullarda bile, yurdunu ve devletini müdafaa eder ve savunur." diye konuştu. Hasan Özdemir, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarak sözlerine son verdi.

Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara ise yaptığı konuşmada, Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümünü kutlayarak, "Bu mukaddes günde bizlere bu şanlı bayrağın altında hür bir şekilde yaşama imkânını sağlayan ve bu uğurda canlarını hiçe sayan vatan evlatlarının aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Osmaniye, kahraman ecdadımızın kanlarıyla yazdığı Türk Kurtuluş Savaşının en önemli cephelerinden birisidir. Bu mücadele Osmaniye ile birlikte Kahramanmaraş ve Gaziantep’in de kurtuluşuna vesile olan büyük bir destandır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, bu şehrin evlatları bayrağı ve ezanı namus bilmiş, toprağımızı çiğnetmemiş, ezanımızı susturmamış, bayrağımızı indirtmemiştir. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. ”diye konuştu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından, Cahit Zarifoğlu İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Esma Nur Bozkurt “Rahime Hatun” isimli şiiri okudu. Güneysu İlkokulu Ritim Ekibinin sunduğu gösteri ile devam eden törende 7 Ocak İlkokulu Halk Oyunları Ekibi gösterilerini sergiledi. Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yıldönümü Kutlama Töreni, Jandarma Genel Komutanlığı Mehteran Birliği’nin konseri ile son buldu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.