Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

AGD'li Yıldırım: Gençlerimizin kitap okumaya ilgisini arttırmak istiyoruz

Güncel

Anadolu Gençlik Derneği Osmaniye Şubesi tarafından Milli Gençlik Kitap Kahve projesi tanıtım toplantısı düzenlendi. Dernek Başkanı Alpaslan Yıldırım, proje kapsamında kurulan kütüphanede düzenlenen etkinlikte, yaptığı açıklamada, “Geleceğin İnşası için Gençliğin İhyasına çalışıyoruz” anlayışıyla hazırlanan Milli Gençlik Kitap Kahve projesinin Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklendiğini belirtti.

Anadolu Gençlik Derneği Osmaniye Şubesi tarafından Milli Gençlik Kitap Kahve projesi tanıtım toplantısı düzenlendi.

Dernek Başkanı Alpaslan Yıldırım, proje kapsamında kurulan kütüphanede düzenlenen etkinlikte, yaptığı açıklamada, “Geleceğin İnşası için Gençliğin İhyasına çalışıyoruz” anlayışıyla hazırlanan Milli Gençlik Kitap Kahve projesinin Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklendiğini belirtti.

Kabul edilen proje ile kentte öğrencilere yönelik 2 bin kitabın yer aldığı kütüphane kurulduğunu ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:

“Milli Gençlik Kitap Kahve önce ahlak ve maneviyatı kendimize düstur edinerek şuurlu bir nesil yetiştirmek için tüm öğrencilerimizin ve gençlerimizin hizmetine sunulmuştur. Burada, ülkemiz gençlerinin ve öğrencilerinin kitapla, okumayla ve kütüphaneyle olan ilgisi artırmak, özellikle ortaokul, lise ve üniversite gençliğinin okuldan arta kalan zamanlarında kültür-sanat faaliyetleri ile bu yöndeki yeteneklerine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Kütüphanenin yanı sıra burada okuma bölümü, kültürel ve sanatsal çalışma alanı, internet araştırma bölümü ve misafirlerin sohbet edebileceği alanlarda bulunuyor. Öğrencilerin kitapları herhangi bir bedel ödemeden ödünç alabiliyorlar”



Yıldırım, Milli Gençlik Kitap Kahvede yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Yıldırım, şöyle devam etti:
“Kitap kahvemizde toplantı ve seminer salonu ile birlikte, öğrencilere ve gençlere yönelik söyleşi merkezi olarak dizayn edilin bir oturumda yaklaşık 40 kişiyle söyleşinin yapılabildiği mini konferans salonu, burada gençlere liderlik anlamında örnek teşkil edecek başarılı şair ve yazarlarla gençler buluşturulup gençler için, ahlaki ve manevi değerlerimizi içeren seminer ve söyleşiler düzenlenmiştir. Bununla beraber daha geniş kapasiteli mekanlarda konferanslar tertip edilip şair ve yazarlar sadece Millî Gençlik Kitap Kahvemizde ağırlanmakla kalınmayacak şair ve yazarların daha geniş kitlede gençlerle buluşturulmasına zemin hazırlanacaktır. Milli Gençlik Kitap Kahvemizin bir bölümünü, öğrencilerin ödev ve araştırmalarını yapabileceği, internete bağlı 1 adet bilgisayar ve yazıcı konularak gençlerimizin hem güvenilir internete ulaşması sağlanmış hem de ödev ve araştırma yapmaları için uygun ortam hazırlanmış, gençlerimizin internet kafelerin zarar veren ortamından uzaklaştırılması amaçlanmıştır.”

Yıldırım, kentteki okuma oranının ülkede en alt sıralarda bulunduğuna dikkat çekti.

Okuma oranın artması için çaba harcadıklarını kaydeden Yıldırım, “Yapılan bir araçtırmaya göre Türkiye'nin en çok okuyan 5 ili Ankara, İstanbul, Eskişehir, İzmir ve Tunceli oldu. Son 5 sırayı ise (sondan geriye doğru olarak) Urfa, Yozgat, Adıyaman, Osmaniye ve Kahramanmaraş oluşturdu. Osmaniye halkının kitap okumaya olan ilgisizliği bizleri okuma alışkanlığını artırmak için, farklı her hafta kitap kahve okuma grupları oluşturularak gençlerin kitaba olan sevgisini arttırmaya amaç edinmiştir” ifadelerini kullandı.



Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Cihangir, kütüphane için Yıldırım’a cemiyetin yayın organı Güneysu Dergisi hediye etti. Ümit KAHRIMAN
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.