Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Albak: Masallar, dört büyük becerinin ete kemiğe bürünmüş halidir

Güncel

Osmaniye Öğretmen Akademisinin ikinci çalışması olan "Masal Anlatıcılığı" eğitimi sona erdi. 4 hafta süren eğitimler Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.

Osmaniye Öğretmen Akademisinin ikinci çalışması olan "Masal Anlatıcılığı" eğitimi sona erdi.

4 hafta süren eğitimler Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Gökşen tarafından verildi. Salih Bahçeli İlkokulunda müzik eşliğinde gerçekleştirilen Masal Anlatıcılığı etkinliğinin ardından Tosçelik Sosyal Bilimler Lisesinde kapanış programı düzenlendi.



Masalların bizim öz değerlerimizden biri olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, "Kendi kültürel ve sosyal yaşamlarımızı anlatır bizlere. Ve her masal anlatıcısı kendinden birtakım değerleri yansıtır esasında bizlere. Şunu eklemekte fayda görüyorum. Bizim masallarımızda çözümsüzlük yoktur. Öyle ki çocuklarımızdan istediğimiz esasında dört büyük beceriyi kazanmasıdır. Okuması,okuduğunu anlaması, anlatması ve bunları pekiştirmesidir. İşte tam bu noktada dört sağlam beceriyi kazanmasında masallar bize el uzatıyor. Masallarda bunların dördü de var." dedi.



Masal Anlatıcılığı eğitimine katılım sağlayan Türkçe ve sınıf öğretmeni branşındaki öğretmenlerin aldıkları eğitimi okullarında uygulamaya başladığı bildirildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.