Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Arı gibi çalışıyor, yaralara merhem oluyorlar

Güncel

Osmaniye’de yardımseverlerle, ihtiyaç sahibi ailelerin buluştuğu “Osmaniye Yardım Platformu” kentte 200 ailenin ihtiyaçlarını karşılıyor. Öğrenci, esnaf, öğretmen, mühendis, işçi ve çiftçi gibi her kesim gençlerden oluşan platform, özellikle ihtiyaç sahibi çocuklu aileler ve yaşlıların yaşamsal kalitelerini güçlendirmek, onların ihtiyaçlarını karşılamak için gece gündüz çalışıyor.

Osmaniye’de yardımseverlerle, ihtiyaç sahibi ailelerin buluştuğu “Osmaniye Yardım Platformu” kentte 200 ailenin ihtiyaçlarını karşılıyor.


Öğrenci, esnaf, öğretmen, mühendis, işçi ve çiftçi gibi her kesim gençlerden oluşan platform, özellikle ihtiyaç sahibi çocuklu aileler ve yaşlıların yaşamsal kalitelerini güçlendirmek, onların ihtiyaçlarını karşılamak için gece gündüz çalışıyor.


Osmaniye Yardım Platformu Gönüllüsü Aybüke Asıla, yaptığı açıklamada, yardımsever aileleri ihtiyaç sahibi ailelerle buluşturmak için gönüllülük esasına dayalı çalışma yürüttüklerini belirtti.



Osmaniye’nin yardım için gönüllü gençler olduklarını ifade eden Asıla, şunları kaydetti:


“Bizler, yardımseverlerin kimin elinden tutması gerektiğini bildirmeye çalışan, gerçek ihtiyaç sahiplerini bulmaya gönül gençleriz. Herkesin, özellikle çocuklu ailelerin ve yaşlıların yaşamsal kalitelerini eşitlemek, onların maddi ve manevi tüm ihtiyaçlarını gidermek için çaba harcıyoruz. 5 aileyle başlayan bizler şuanda yaklaşık 200 civarı ailenin temel ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Birçok aileyle karşılaştık, birçok hikayeye şahit olduk, yeri geldi gözyaşlarımızı tutamadık, yeri geldi çocuklarla güldük eğlendik. Aylık olarak belirli günlerimiz oluyor, hayırsever kardeşlerimiz ve gönüllü kardeşlerimizle aylık olarak erzak ihtiyacını karşılıyoruz, ailenin faturalarını ve acil gereksinimlerini gideriyoruz”


Osmaniye Yardım Platformu Gönüllüsü Ayşe Kılıç, gönüllü gençler olarak maddi yardım kabul etmediklerini söyledi.


İhtiyaç sahibi aileleri anlamanın, onların yaşamlarına dokunmanın önemli olduğunu dile getiren Kılıç, “Platformun yardım etkinliklerin katılanlar kendilerinde büyük bir değişim görüyor. Öyle şeylerle karşı karşıya geliyorsunuz ki bu grupta vicdanı olan herkes bu durumu sorguluyor. Yardım grubumuza katılmak için herhangi bir mevkiye, maddiyata gerek yok. Bizim manevi desteğe de ihtiyaç duyan bir sürü ailemiz var. Bir sürü annesi terk edip gitmiş, babası hayatını kaybetmiş çocuklarımız var. Biz onlara yeri geliyor anne yeri geliyor baba oluyoruz. Biz insanlığın hala olduğunu inandırmak için çabalayan, sevgiye ve yardımlaşmaya teşvik eden bir grup gençleriz” ifadelerini kullandı.


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.