Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Aslantaş barajına 2 milyon aynalı sazan bırakıldı

Güncel

Osmaniye Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Aslantaş Barajına 2 milyon yavru aynalı sazan balığı bırakıldı. Osmaniye Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Adana Devlet Su İşleri 6.

Osmaniye Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Aslantaş Barajına 2 milyon yavru aynalı sazan balığı bırakıldı.

Osmaniye Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Adana Devlet Su İşleri 6. Bölge Müdürlüğü tarafından koordine edilen 2019 yılı balıklandırma çalışmaları kapsamında Aslantaş Barajında balıklandırma yapıldı.



Kentte bulunan Aslantaş Barajına bırakılmak üzere Adana Devlet Su İşleri 6. Bölge Müdürlüğü Su Ürünleri Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü ve Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce 2 milyon adet Aynalı Sazan (cyprinus carpio) yavruları Aslantaş Barajına bırakıldı. 



Su kaynaklarının balıklandırılması balıkçılığının gelişmesi açısından önemli bir çalışmadır. 

Ayrıca balık neslinin korunması ve gelecek nesillere canlı balık bırakılabilmesi için kaynakların kirletilmemesi ve bilinçsiz balık avcılığının önlenmesi konularında toplum daha dikkatli olmalıdır.



Kent av yasağı sezonu 01 Mart - 31 Mayıs tarihleri arasında olup, bu tarihler dışında 40 cm'den küçük balıklar avlanılmamalı, bırakılan yavrular korunmalı ve en az 1 kez üremelerine imkan tanınmalıdır.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.