Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Atatürk'ün Osmaniye'ye gelişinin 95. yıldönümü törenle kutlandı

Güncel

Atatürk’ün Osmaniye’ye gelişinin 95. yıldönümü törenle kutlandı

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Osmaniye gelişinin 95. yıldönümü törenle kutlandı.

Kutlama törenine Vali Ömer Faruk Coşkun, Garnizon Komutanı Topçu Albay Emin Yılmaz Sancaktar, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ömer Korkmaz, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Baro Başkanı İbrahim Halil Yavuzdoğan, Vali Yardımcıları Adem Yılmaz ve Hakan Ezgi, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Zafer Tombul, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Şehit ve Gazi Dernekleri Temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

????????????????????????????????????

Tören, Devlet Demir Yolları Tren İstasyonunda Atatürk'ün trenle Osmaniye'ye gelişinin temsili karşılamasıyla başladı. Trenle istasyona gelen izciler, “Şehitlerimizin kanından rengini alan, ulusumuzun sembolü olan, büyük bir gurur ve onurla taşıdığımız şanlı ay yıldızlı bayrağımızı öpüyor ve teslim ediyorum" diyerek, Bayrağımızı Vali Coşkun’a takdim ettiler. Vali Ömer Faruk Coşkun, Bayrağımızı öperek teslim aldı.

Törenin devamında, Osmaniye Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Halk Oyunları Ekibinin gösterilerini sergilemesinin ardından, Büyük Önder Atatürk’ün Osmaniye’ye gelişinin 95. Yıldönümü onuruna 21 pare top atışı yapıldı. Osmaniye Belediyesi Mehter Takımının gösterisinin ardından Atatürk Anıtına kadar, yürüyüş güzergâhındaki vatandaşların coşkulu alkışları eşliğinde, kortej yürüyüşü yapıldı.



Devlet Bahçeli Meydanındaki Atatürk Anıtı önünde devam eden törende Vali Ömer Faruk Coşkun, Atatürk Anıtına Valilik çelengini sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından şeref defterini imzalayan Vali Ömer Faruk Coşkun, Şeref Defterine şöyle yazdı,



“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 95 yıl önce bu gün şehrimizi onurlandırmasının büyük gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Türk milletinin yüksek vasıflarına güvenen, kazanılan her türlü zaferin milletin eseri olduğunu ifade eden Atatürk, şehrimize gelişinde Osmaniyeliler tarafından büyük bir coşku ve sevgi ile karşılanmıştır. Tarih boyunca esaret görmemiş, hürriyetin timsali olan yüce milletimiz, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’dan başlattığı milli mücadeleye var gücüyle destek vermiş, neticesinde Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Cumhuriyeti kurmuştur. Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk savaşlarda nasıl ordusunun başında ve hep en ön safta bulundu ise milletine olan sonsuz güvenin muktezası olarak gittiği her yerde ülkemizin kalkınması için ter döken fedakâr Anadolu insanıyla kucaklaşmış, bu yolda emek ve çaba sarf eden herkesi takdir ve taltif ederek onurlandırmıştır. Atatürk, hayata geçireceği inkılâpları masa başında karara bağlayıp hemen akabinde uygulamaya koyma yolunu tercih etmemiş, aksine düşüncelerini Yüce Türk Milleti ile paylaşmış, savaşlarla yorgun düşen milletine moral aşılamış, modern, kalkınmış güçlü bir Türkiye’yi inşa etme yolunda halkın görüşlerini alarak aynı zamanda bu milletin irfanına ve zekâsına da güvendiğini göstermiştir. Biz de Atatürk’ün “Millete efendilik etmek yoktur, hizmet etmek vardır, bu millete hizmet eden onun efendisi olur” düsturu ile çalışıyor, insanımızı yüceltmek, adaleti sağlamak, mutlu ve huzurlu kılmak için var gücümüzle gayret gösteriyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve bu toprakları bize vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Atatürk’ün Osmaniye’ye gelişinin 95. yılını en içten dileklerimle kutluyor, tüm hemşehrilerime selam ve saygılarımı sunuyorum.”

Atatürk’ün Osmaniye’ye gelişinin 95. yıldönümü törenle kutlandı

Tören, Vali Ömer Faruk Coşkun’un şeref defterini imzalamasının ardından sona erdi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.