Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Aydın Albak '30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı

Güncel

İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, 30 Ağustos'un Türk Milletinin şanlı tarihine ve karakterine yakışır şekilde verdiği istiklal ve istikbal mücadelesinin zaferle sonuçlandığı tarih olduğunu kaydetti.


30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınlayan Albak, yedi düvele karşı kazanılan bu büyük zaferin mimarının ''Bağımsızlık benim karakterimdir.'' diyen Mustafa Kemal Atatürk'ün askeri dehası ve Büyük Türk Milleti olduğunu belirtti.





Albak, mesajında şu ifadelere yer verdi;





"Mondros Ateşkes Antlaşması ile işgal edilen Anadolu topraklarını düşmandan temizlemek için Samsun'da yakılan bağımsızlık ateşi, Türk Milletinin desteği ile büyük bir yangına dönüşmüştür. Orduları dağıtılmış, silahları toplatılmış, savaşmaktan ve fakirlikten bitap düşmüş Türk halkı, içindeki vatan sevgisini ispatlarcasına kadınıyla erkeğiyle bu kutlu mücadelede yerini almış ve kanını, canını seve seve bu topraklar için vermiştir.





26 Ağustos sabahı başlayan Büyük Taarruz ve arkasından verilen Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile Kurtuluş Savaşımız 30 Ağustos 1922'de zaferle sonuçlanmıştır. Kurtuluş Savaşı'nın kesin bir zaferle sonuçlanmasıyla sadece Türk Milletinin bağımsız yaşama azmi bütün dünyaya kabul ettirilmekle kalınmamış; yurdumuzu saran bir istila ve zulüm ordusu ezilmiş, düşman başkomutanı teslim bayrağını çekmek zorunda kalmıştır.





Bu büyük zaferi ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini bizlere armağan eden başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hatıraları önünde saygı ile eğiliyorum. Ruhları şad olsun. 





Türk Milletinin ve Kahraman Ordumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun."


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.