Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Bayramda hava nasıl olacak?

Güncel

Bölgemiz geçtiğimiz hafta içinde Kuzey Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasının etkisi altında kaldı. Sıcak hava dalgası nedeniyle bölgemiz genelinde hava sıcaklığı mevsim normallerinin 8 ila 12 derece üzerinde seyretti.

Bölgemiz geçtiğimiz hafta içinde Kuzey Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasının etkisi altında kaldı.

Sıcak hava dalgası nedeniyle bölgemiz genelinde hava sıcaklığı mevsim normallerinin 8 ila 12 derece üzerinde seyretti.

Geçtiğimiz hafta illerimizde ölçülen sıcaklıkları ise Adana Yüreğir 40.3 °C, Adana İncirlik 42.8 °C, Mersin 35.4 °C, Osmaniye 40.5 °C, Kilis 37.6 °C, Hatay 39.9 °C, Gaziantep 35.0 °C olarak kaydedilmişti.

Bölgemizde etkili olan sıcak hava dalgasının 22 Mayıs Cuma gününden itibaren batı kesimlerinden başlayarak etkisini kaybetmesi bekleniyor.

22 Mayıs 2020 Cuma gece saatlerinden itibaren yağışlı ve serin sistemlerin etkisine gireceği, Cumartesi ve Pazar günleri ile Ramazan Bayramı boyunca hava sıcaklıklarının bölgemiz genelinde hissedilir derecede (8-12 °C) azalacağı ve mevsim normalleri ve altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Yağışlı sistemin 22 Mayıs Cuma günü gece saatlerinden itibaren başlamak üzere, Cumartesi, Pazar ve Pazartesi sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara neden olması bekleniyor.

Meydana gelmesi beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Cumartesi ve Pazar günlerinde Hatay ve Osmaniye çevresinde, Pazartesi ise Kilis ve Gaziantep çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.