Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Bıçakçılarda Kurban Bayramı mesaisi

Güncel

Osmaniye’de, Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kurban kesecek vatandaşlar, bıçaklarını bilemek için bıçakçıların yolunu tuttu.


Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kurbanlık kesim işinde kullanılacak bıçakların yapımı, tamiri ve bakımı sebebiyle Osmaniye’de bıçakçı ve bileyiciler yoğun mesai harcıyor.





Bayram öncesi hazırlıklarını sürdüren vatandaşlar bir yandan hayvan pazarlarında kurbanlık bakarken, diğer taraftan da bıçakları hazırlama telaşına düştü.





Cevdet Sunay Caddesi Akbank civarında bıçak satış ve bileme yapan Cevher Bıçakçılık sahibi Nazmi Kadı, bayrama sayılı günler kala yoğun mesai yapmaya başladıklarını belirtti.





Kadı, vatandaşların Kurban Bayramı için yeni bıçak tercih ettiğini bazılarının da eski bıçaklarını bilemeyi tercih ettiğini söyledi.





Tezgahlardaki bıçak fiyatlarının kalitelerine göre 30 lira ile 50 lira arasında değiştiğini ifade eden Kadı, gün geçtikçe hem satış hem de bileme işlerinin iyiye gittiğini belirtti.





Kadı, şunları kaydetti:





"Kurban Bayramı yaklaştıkça vatandaşlar bıçaklara ilgisi artıyor. Bıçak satışımız da gün geçtikçe daha çok artmaya başladı. Vatandaşlar kurbanlıklar için hazırlıklarına başladı. Bıçak alırken, keskinliğe, yerli mal olmasına dikkat edilmelidir. Kurbanlık bıçakların fiyatları kalitesine göre 30 liradan 50 liraya kadar çıkıyor. Normal bıçaklar ise 5 lira ile 20 lira arasındadır”


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.