Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Bulut: AFAD gönüllülüğünü önemsiyoruz

Güncel

Osmaniye AFAD İl Müdürü Serhat Bulut, Cebelibereket Gazeteciler Cemiyetini (CGC) ziyaret etti. CGC Başkanı, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu İkinci Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Cihangir, ziyarette yaptığı açıklamada, AFAD’ın ülke genelinde olduğu gibi kentte de önemli çalışmalara imza attığını belirtti.

Osmaniye AFAD İl Müdürü Serhat Bulut, Cebelibereket Gazeteciler Cemiyetini (CGC) ziyaret etti.

CGC Başkanı, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu İkinci Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Cihangir, ziyarette yaptığı açıklamada, AFAD’ın ülke genelinde olduğu gibi kentte de önemli çalışmalara imza attığını belirtti.

AFAD’a başarı dileyen Cihangir, “Ülke olarak her an afetlere hazır olmamız gerektiğini biliyoruz. Burada önemli olan bu afetlere ne kadar hazır olduğumuzdur. AFAD’ın insanlarımızın afetlere hazır hale getirmek adına önemli bilgilendirme çalışmalarını gözlemliyoruz. İlimizin en aktif kurumlarda olan AFAD’ın tatbikatları ve çalışmaları halkımız tarafından da beğeniyle karşılanmaktadır. Bu kurumumuzun çalışmalarını önemsiyoruz. İnsanlarımızın afetler karşısında nasıl davranması gerektiğini bilmesi değerlidir” şeklinde konuştu.



AFAD İl Müdürü Serhat Bulut, afetleri üç ana başlık altında toplandıklarını ve bu doğrultuda çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Doğal afetler meydana gelmeden yapılan çalışmaların önemli olduğunu ifade eden Bulut, “Afetlerin büyük bir çoğunluğu elbette engellenemez ama zararları en aza indirmek mümkündür. Bizim asıl yapmak istediğimiz budur. Bu anlamda tatbikatlarımız sahada devam etmektedir. Yıllık olarak yaklaşık 50 kadar olaya müdahale ediyoruz. İnsanların DASK sigortasını önemsemesini istiyoruz. Bire bir yardımda bulunulması için doğal afet sigortası önemlidir” dedi.

Bulut, Afet Gönüllülüğü projesinden bahsederek bu projeyi önemsediklerini dile getirdi.

Sadece kamu çalışanlarının afetlerin zararlarından kurtulmanın mümkün olamayacağını hatırlatan Bulut, “Afet gönüllülük çalışmaları önemlidir. Burada gönüllü olanlara afet durumunda ne yapılması gerektiği konusunda 3 kademeli olarak asgari eğitimler veriyoruz. Kentimizde şu anda 110 gönüllümüz var. Bu sayı her geçen gün daha da artacaktır” ifadelerini kullandı.

Bulut, konuşmasından sonra gazetecilere AFAD yeleği hediye etti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.