Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

CGC yayını 'Güneysu Dergisi' 35 yaşında

Güncel

Osmaniye Cebelibereket Gazeteciler Cemiyetinin (CGC) yayın organlarından Güneysu Dergisi 35. yılını geride bıraktı.

Osmaniye Cebelibereket Gazeteciler Cemiyetinin (CGC) yayın organlarından Güneysu Dergisi 35.yılını geride bıraktı.

Osmaniye’de 1 Şubat 1985’de yayın hayatına başlayan Güneysu dergisi, 125.sayısıyla Çukurova’da üçüncü bir ırmak, söz ırmağı, olarak yoluna devam ediyor.


Osmaniyeli edebiyatseverin Ahmet Neşet Dinçer önderliğinde çıkarttıkları edebiyat dergisi, üçüncü kuşak Güneysu sevdalıları tarafından devam ettiriliyor.



Derginin yeni sayısı ve 35. Yaş günü için bir araya gelen Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Cihangir, Güneysu Dergisi Yazı İşleri Müdürü Şükrü Tozuklu ve Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Doğru, durum değerlendirmesi yaptı.

Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti Başkan Ali Cihangir, “Bizim devraldığımız Güneysu dergisi bugün 8 yılını geride bıraktı ve 101 diye başladığımız sayı 125 oldu. Sabırla, azimle ve büyük bir gayretle bu ocağın tütmesi ve yaşaması için elimizden geleni yapıyoruz. Bu açıdan emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bu derginin bu günlere gelmesinde katkısı olanlara şükranlarımızı sunuyor, yaşayanlara sıhhat ve aramızdan ayrılanlara rahmet diliyorum” dedi.

“Güneysu dergisi bu günlere gelirken 4 dönemi geride bıraktı. Biz beşinci dönemiz” diyen Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Doğru, “Güneysu dergisi güzel bir niyetle, bereketli dualarla kurulmuş olmalı ki bugünleri gördük şükür. Sekiz yıldır Genel Yayın Yönetmenliğini sürdürdüğüm dergiye, 1992 yılında şiir yayınlatmak isteyen bir lise öğrencisi olarak gelmiştim. Dergimiz bir ilçede çıkmaya başlayan ve 35 yaşına ulaşan nadir bir dergidir. Birçok ismin yetişmesine katkı sağlamış ve sağlamaya devam ediyor. Gücümüz yettiğince bu kutlu edebiyat ocağının daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacağız ve devam ettireceğiz” dedi.



Yazı İşleri Müdürü Şükrü Tozuklu da “Güneysu dergisinin devam etmesi konusunda cemiyet olarak üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. 10. Güneysu Şiir Şöleni ve Liseler Arası 5. Bestami Yazgan Şiir Yarışması için de kolları sıvadık. Dergimiz daim olsun. Osmaniyemiz için Güneysu Dergisi çok büyük bir değer” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.