Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

CGC'de 'Haber yazılarında yazım ve noktalama kuralları' eğitimi

Güncel

Osmaniye Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti (CGC) tarafından “Haber yazılarında yazım ve noktalama kuralları” konulu eğitim semineri düzenlendi.

Osmaniye Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti (CGC) tarafından “Haber yazılarında yazım ve noktalama kuralları” konulu eğitim semineri düzenlendi.




CGC Ali Türkmen Salonunda düzenlenen seminerde, Osmaniye Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ahmet Doğru, cemiyet üyesi gazetecilere seminer verdi.

CGC Başkanı, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Cihangir, seminer öncesinde yaptığı açıklamada, haberlerin doğru ve tarafsız olması kadar yazım kurallarına uyarak yazmanın da önemli olduğunu belirtti.



Cemiyet üyelerine yönelik eğitim seminerlerini önemsediğini ifade eden Cihangir, “Gazetecilik büyük bir sorumluluk isteyen meşakkatli bir meslektir. Doğru, dürüst, tarafsız yapılması önemlidir. Bunu yaparken de kullanılan üslup ve bu doğrultuda yazım ve noktalamalara dikkat etmek durumundayız. Bunlara dikkat etmediğimiz de büyük anlam değişikliklerine, yanlış anlamalara sebebiyet verebiliriz. Haber yazarken doğru bildiğimiz birçok yanlış terimler ve noktalamalar kullandığımızı söylemeliyim. Daha doğru cümlelerle, noktalama işaretlerini yerinde ve hatasız kullanmak durumundayız. Bu anlamda cemiyet üyelerimize yönelik eğitim seminerlerine devam ediyoruz. Bizlerin davetine olumlu yanıt veren Ahmet Doğru hocamıza teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.



Osmaniye Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ahmet Doğru, Türkçe’de 111 bin kelime olduğunu fakat bu kelimelerden yaklaşık 10 bininin kullanıldığını söyledi.

Doğru, slayt eşliğinde verdiği “Haber yazılarında Yazım ve Noktalama Kuralları” konulu eğitim seminerinde büyük harfler, noktalama işaretlerinin kullanıldığı yerler gibi konularda detaylı bilgi verdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.