Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

CHP'den tepki! Demokrasiye inanç, seçilene saygı ile başlar

Güncel

CHP Osmaniye İl Başkanı Nedim Ünlü, Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye başkanlarının görevlerinden alınıp yerlerine kayyum atanmasına tepki gösterdi. Van, Mardin ve Diyarbakır büyükşehir belediye başkanlarını görevden almalarını demokrasiye aykırı bir uygulama olarak gördüklerini belirten Ünlü, "Belediye başkanları aday olmadan önce aday olabilmek için birtakım evrakları hazırlar.

CHP Osmaniye İl Başkanı Nedim Ünlü, Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye başkanlarının görevlerinden alınıp yerlerine kayyum atanmasına tepki gösterdi.

Van, Mardin ve Diyarbakır büyükşehir belediye başkanlarını görevden almalarını demokrasiye aykırı bir uygulama olarak gördüklerini belirten Ünlü, "Belediye başkanları aday olmadan önce aday olabilmek için birtakım evrakları hazırlar. Evraklarında bir eksiklik varsa ya da savcılıktan alınan belgelerde sakıncalar varsa adaylıkları engellenebilir" diye sordu.

Ünlü, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Ama seçimi kazanmış, göreve başlamış olan siyasetçilerin “Başkanlık” görevlerinden alınmalarını, yerlerine kayyum atanmasını kınıyorum. Halkın oyunu hiçe saymak ve demokrasiyi örselemek olarak değerlendiriyorum.

Biz sadece Van, Mardin, Diyarbakır belediye başkanlarının görevden alınmalarına değil, başbakanın görevden alınmasına da, ağlayarak görevden alınan AKP’li belediye başkanlarına da karşı çıkmıştık.

Bizim duruşumuz dün ne ise bugün de odur. Demokrasinin yanındayız. Seçmenin tercihine her zaman saygılıyız."
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.