Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

COVID-19'un günlük hayata ve bilim dünyasına etkileri

Güncel

OKÜ Rektörü Prof. Dr.

OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, ABD'den Wichita Eyalet Üniversitesinden Prof. Dr. Ramazan Asmatülü ile sosyal medya üzerinden söyleşi gerçekleştirdi.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Prof. Dr. Murat Türk’ün kişisel İnstagram hesabı üzerinden gerçekleşen söyleşide "COVID-19’un Günlük Hayatımıza ve Bilim Dünyasına Etkileri” konuşuldu.

Türk, söyleşiyi ABD Kansas Eyaleti, Wichita Eyalet Üniversitesi’nde çalışmalarını yürüten Prof. Dr. Ramazan Asmatülü ile yaptı. Zor günler geçirdiğimiz bugünlerde kriz dönemini fırsata çevirmek için canlı yayınlar gerçekleştirdiğini ifade eden OKÜ Rektörü Türk, söyleşi dolayısıyla konuğu Prof. Dr. Ramazan Asmatülü’ye, teşekkür etti.

Prof. Dr. Ramazan Asmatülü’nün aslen Osmaniyeli olduğunu ifade eden Türk, Asmatülü’nün Virginya Teknik Üniversitesi Malzeme Bilimleri Mühendisliği Doktoralı, Connecticut Üniversitesi ve Yale Üniversitesi Nano ve Biyo malzemeler post doktoralı, NASA’ya proje yapan, Üniversitenin BOEING GLOBAL Mühendislik Profesör ünvanını taşıyan, 12 adet patenti, 40 ödülü, onlarca kitap ve makalesi bulunan bilim insanı olduğunu söyledi.



Prof. Dr. Ramazan Asmatülü, COVID-19’un, üniversitelerdeki eğitim hayatına etkilerinin yanı sıra bilim dünyasına etkilerinden bahsetti. Asmatülü, ayrıca yurtdışında eğitim faaliyeti sürdürmek isteyen öğrencilerin, hangi imkânlardan yararlanabileceklerini örnekleriyle anlattı.

Canlı yayın sırasında Türk, takipçilerine dikkat ölçme ve ilgiyi artırmak amaçlı bir soru yöneltti . Soruyu ilk doğru cevaplayan kişi adına, OKÜ'de başlatılan "Fidan Dikim Kampanyası" kapsamında bir fidan dikileceğini ve Fidan Sertifikasının kazanan kişinin e-posta adresine gönderileceğini belirtti.

Prof. Dr. Ramazan Asmatülü, 2014 yılında Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nde “Mühendislik Fakültesi Günleri” etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Nanoteknoloji ve Nanomalzemeler" konulu programa konuşmacı olarak katılmıştı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.