Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Cumhuriyetimiz 96 Yaşında

Güncel

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. Yıldönümü kutlamaları, Atatürk Anıtına çelenklerin konulması ile başladı.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. Yıldönümü kutlamaları, Atatürk Anıtına çelenklerin konulması ile başladı.

https://www.youtube.com/watch?v=lZh3jul2dS0

Düzenlenen törene; Vali Ömer Faruk Coşkun, Osmaniye Milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu ve Baha Ünlü, Garnizon Komutanı Topçu Albay Emin Yılmaz Sancaktar, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, Adalet Komisyonu Başkanı Ferhat Karakuş, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Baro Başkanı İbrahim Halil Yavuzdoğan, Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Zafer Tombul, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Ali Gizlice, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.



Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk anıtına sunulması ile başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile devam etti.

Törenin devamında Vali Ömer Faruk Coşkun, şeref defterini imzalayarak, şöyle yazdı, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 96’ncı yıldönümünü büyük bir coşku ve heyecanla kutluyoruz. Milletçe duygu birliğimizin büyük bir coşkuyla tezahür ettiği bugün, bizi biz yapan değerlerimizi daha gür sesle tekrar etme günüdür. Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü, vatandaşlarımızın ekonomik refahını hedef alanlara karşı tek yürek olduğumuzu gösterme günüdür. “Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir” ilkesiyle gücünü milletten alan Cumhuriyetimizi ayakta tutan tek kuvvet hiç şüphesiz ki milletin kendisidir. Milli mücadele, bunun en güzel ifadesidir. Bir milleti köklerinden koparıp yok etmeye kalkanlara karşı canını siper eden, bir karış toprağını kimseye bırakmayan aziz milletimizin kahramanlığı, Cumhuriyet’in değer ve kazanımlarının kalplerde yer bulduğunun ve benimsendiğinin en açık göstergesidir.



Hiç şüphe yok ki, istiklalimizin ve istikbalimizin sembolü olan Cumhuriyetimizi ve kazanımlarını korumak, el birliği ve gönül birliği ederek ecdadımızın mirasına sahip çıkmak, bu mirası gelecek kuşaklara teslim etmek bizlere düşen en büyük görevdir. İnanıyorum ki; Cumhuriyetimiz ve demokrasimiz genç nesillerin omuzlarında daha da yücelecek ve ülkemiz muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkacaktır. Unutulmamalıdır ki; Bu ülkenin fertleri olarak, atalarımızın emaneti olan bu güzel vatanı ve bağımsızlığımızı daima muhafaza etmek, Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak, Türkiye’yi dünyanın lider ülkelerinden biri haline getirmek için el ve gönül birliği halinde çalışmak bu cennet misali ülkemizi bizlere armağan eden şehitlerimize ve gazilerimize minnet borcumuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin banisi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, vatan, bayrak ve mukaddesatı uğruna toprağa düşen tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Barış Pınarı Harekâtına katılan Mehmetçiklerimize muvaffakiyetler diliyor, tüm Osmaniyeli hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramını tebrik ediyor, saygılar sunuyorum.”

Vali Coşkun’un şeref defterini imzalamasının ardından tören sona erdi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.